enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5535
EURO
34,9719
ALTIN
2.448,51
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Açık
26°C

Mükemmel Öğretmenleri Anlatan Filmler

Öğretmenlerdir topluma ışık tutan, onu yönlendiren ve yine onunla yönlenen. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Mükemmel öğretmenleri ve onların yaşadığı zorlukları konu alan bu filmleri bir gün mutlaka izlemelisiniz.

Mükemmel Öğretmenleri Anlatan Filmler
A+
A-

“Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır”  Mustafa Kemal Atatürk

Öğretmenler Gününün Tarihçesi için Buraya⇒

Öğretmenlik Aslında Nedir için Buraya⇒

1)Dead Poets Society / Ölü Ozanlar Derneği- 1989IMDB:8,1

Eğitimi, öğrenciyi ve öğretmeni konu alan kaliteli işlerin adını saymak gerekirse, Ölü Ozanlar Derneği bu işin mihenk taşlarından biridir. Başrolde Robin Williams olduğundan belki de.

Disiplinli, ciddi ve çok sıkı Ortodoks kurallarının uygulandığı Welton Akademi’de, seneler öğrenciler için çok bunaltıcı geçmektedir. Her şeyin tek düze ve kurallarla dolu geçtiği günlerden birinde, okula yeni bir İngilizce öğretmeni atanır. John Keating adındaki öğretmen, öğrencilerinden kitaplarını yırtıp atmalarını ister. Öğrencileri şiirle ve nitelikli edebiyat eserleriyle tanıştırır. Okulun kibirli kurallarına karşılık öğretmenin bu devrimci tarzı okul yönetiminin gözüne batar ve olaylar gelişir.

Eğer izlemediyseniz fragmanı bizden, iyi seyirler.

2)Taare Zameen Par / Yerdeki Yıldızlar-2007-IMDB:8,4

Film, İshaan adında küçük bir çocuğun ‘harfler dans ediyor’ demesi üzerine şekillenir aslında. Onun zekasında bir problem olduğunu düşünen öğretmenleri ve hatta ailesi, hiçbir şekilde ona yardımcı olmazlar. İletişime geçmek için özel bir çaba göstermezler. Hatta ailesi “yola gelmesi” için onu yatılı okula gönderir. İşler burada da aynı gidecekken, okula yeni bir resim öğretmeni atanır. Disleksiye dair her şeyin apaçık gözler önüne serildiği bu film tam bir başyapıt.

3 İdiots filminden de tanıdığımız Amir Khan, Yerdeki Yıldızlar’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üslenmiş ve aynı zamanda başkarakter olarak beyaz perdede boy göstermiş. Kadrosunda bulunduğu diğer filmleri gibi bu film de çok kaliteli olmuş. Her öğretmenin her öğrenci velisinin mutlaka izlemesi gereken filmlerin başında geliyor.

3)Freedom Writers / Özgürlük Yazarları-2007-IMDB:7,5

Erin Gruwell 23 yaşında gencecik idealist bir öğretmendir. Yeni atandığı lisede kendisindeki bütün bilgiyi öğrencilerine aşılamakta kararlı ve bir o kadar da gönüllüdür. Fakat sınıftaki öğrenciler farklı ırk ve kültürlerde yetişmişlerdir. Ve devamlı birbirleriyle çatışırlar. Öğretmenlerinin bu idealist bakış açısına karşılık öğrenciler tam tersi bir eğilim içindedirler.

Erin, öğrencilerini kendi hayat hikayelerini yazıp arkadaşlarıyla paylaşmaları konusunda ikna eder ve bir yerlerden iletişim filizlenir. İyi seyirler.

4)The Chorus / Koro – 2009-IMDB:7,9

Fransa’da Fond de I’Etang adında yatılı bir okul sorunlu erkek çocuklarına yönelik eğitim vermektedir. Bu okulun başında da M. Rachin adında baskıcı ve oldukça disiplinli biri vardır. Ancak bu disiplin çocuklarda işe yaramaz.

Günlerden birinde okula M.Clement Mathiue adında bir öğretmen gelir. Bu baskıcı düzenin çocuklar üzerinde ters etki yarattığı fark edince çareyi müzikte arar. Ve çocuklara yönelik bir koro oluşturur. İyi Seyirler.

5)İki Dil Bir Bavul-2008-IMDB:7,5

Üniversiteden yeni mezun olmuş gencecik Denizlili bir öğretmen bir Kürt köyüne atanır. Ancak küçük bir pürüz vardır. Öğrenciler Türkçe bilmez, kendisi de Kürkçe. Bir yıl boyunca öğretmenin hem kendi içinde kendisiyle, hem de köyde velilerle ve öğrencilerle neler yaşadığını gözler önüne seren güzel bir film. İyi Seyirler.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.