enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8341
EURO
35,2090
ALTIN
2.444,37
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
37°C
Denizli
37°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
38°C
Çarşamba Açık
39°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
39°C
Cuma Açık
37°C

BES, Yüzde 25’lik Alım Gücü Kaybının Telafisini İstiyor

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Denizli Şubesi yaptığı basın açıklaması ile iktidar tarafından uygulanan ekonomi programının ekonomik krizi ateşlediğini ve kamu emekçilerinin alım gücünün zayıfladığı bunun için bu aydan itibaren yaşanan yüzde 25’lik alım gücü kaybının acilen telafi edilmesi çağrısında bulundu.

15.11.2018
A+
A-

BES Denizli Şubesi üyeleri bugün öğle saatlerinde Denizli Maliye’si önünde bir araya gelerek hayat pahalılığını protesto ettiler.

”KRİZİ KİM YARATTIYSA YÜKÜNÜ ONLAR ÇEKSİN”

Basın açıklaması öncesi Denizli Deda Haber’e konuşan BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul,”Bugün Türkiye genelinde BES olarak örgütlü olduğumuz işyerlerinin önlerinde bir basın açıklaması yapcağız. Bu basın açıklamasının birincil nedeni önüzmüdeki dönemde ekonomik kriz çok daha yakıcı olacak. Şuanda çok büyük bir develüasyon yaşandı. Ücretlerimiz çok büyük kayıba uğradı, alım gücümüz düştü. Bunun bir an önce telafi edilmesini istiyoruz. Çünkü enflasyon farkı zam değildir diyoruz. Bu krizin sebebi emekçiler ve çalışanlar değildir. Krizin yükünüde emekçiler ve çalışanlar olarak çekmek istemiyoruz. Kim yarattıysa krizi yükünü de onların çekmesi için bugün kamuoyuna bir basın açıklaması yaparak taleplerimizi ileteceğiz”dedi.

”YÜZDE 25’LİKD ALIM GÜCÜ KAYBI TELAFİ EDİLMELİ”

BES olarak hükümetten öncelikli talebini belirten Yurdakul,”Şuanda kadar zamlar ve develüasyondan dolayı kaybettiğimiz alım gücünün yılbaşı beklenmeden biran önce bu ay dahil maaşlara yansıtılmasıdır. Yaklaşık yüzde 25 alım gücünde düşme olmuştur. Bunun maaşlara yansıtılması gerekir. Ocak’ta da tekrar toplu sözleşme imzalanması için masaya oturmaktır” ifadelerini kullandı.

BES’in yaptığı basın açıklamsının tamamını videodan izleyebilirsiniz!

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.