enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5653
EURO
34,9616
ALTIN
2.447,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

CHP’li Sancar’dan, Osman Kavala kararına eleştiri

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Osman Kavala’nın, 2 yıl 4 ay tutuklu kaldıktan sonra Gezi Davası’nda hakkında beraat ve tahliye kararı verilmesinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin diğer soruşturma kapsamında dün yeniden tutuklanmasını eleştirdi.

CHP’li Sancar’dan, Osman Kavala kararına eleştiri
20.02.2020
A+
A-

Osman Kavala, 2 yıl 4 ay tutuklu kaldıktan sonra Gezi Davası’nda hakkında beraat ve tahliye kararı verilmesinin ardından, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin diğer soruşturma kapsamında dün yeniden tutuklandı. Öte yandan, HSK, Gezi Davası’nda beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

”DÜNYANIN TÜRKİYE’YE BAKIŞINI AĞIR ŞEKİLDE ZEDELEMİŞTİR”

CHP Denizli Milletvekili bu karar hakında TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada,”Birkaç gündür yaşadığımız hukuk trajedisi ülkemizde sağ-sol gözetmeksizin herkesi zedelemiştir. Osman Kavala’nın beraatinin ardından tekrar gözaltına alınması ve tutuklanması yine kesinleşmiş bir mahkeme kararını yoksaymak siyasi zayıflıktır. Buradaki adaletin zedelenmesi sadece Türkiye’yi değil, Dünya’nın Türkiye’ye bakışını ağır şekilde zedelemiştir.”dedi.

“MAHKEMELERE BASKI ACİLEN BIRAKILMALI”

Konuşmasında hukukun gerekliliklerine vurgu yapan Sancar,”Yeniden tutuklama kararını verenler, verdirtenler Türkiye Cumhuriyeti’ni içerde ve dışarda hak mahrumiyetine uğratmış, siyasi bir zayıflığa düşürmüşlerdir. Bunun bir an önce engellenmesi hukukun ve adaletin yerine gelmesi gerekmektedir. Mahkemlere baskıyı acilen bırakmalı ve hükümet hukuku özgür olarak uygulatmaya olanak sağlamalıdır. Bunun en büyük temeli devletin hukuk anlaşıyıdır.”şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.