enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Dr. Metin Sürmeli Satranç Müzesi İçin İlk Adım Atıldı

Dr. Metin Sürmeli Satranç Müzesi İçin İlk Adım Atıldı
31.03.2018
A+
A-

Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Derneği, Denizli’de satranç sporuna büyük emekler veren ve elim bir trafik kazası sonucu hayata gözlerini yuman Dr. Metin Sürmeli’nin adını taşıyacak olan müzenin girişim toplantısını gerçekleştirdi.

Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Derneği, Dr. Metin Sürmeli Denizli Satranç Müzesi için girişim toplantısını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Velittin Kalınkara yönetiminde yapılan toplantıda, satranç tarihi, satranç sporunun çocuklar üzerindeki olumlu etkileri, Dr. Metin Sürmeli’nin Denizli satrancına katkıları yapılan sunumlarla katılımcılara aktarıldı. Gerçekleştirilen sunumda Akın Gökyay Ankara Satranç Müzesi fotoğraflarla tanıtıldı.

Gerçekleştirilen toplantının ardından girişim düzenleme kurulu oluşturuldu. Kurulda Prof. Dr. Velittin Kalınkara, İsmail Hakkı Gerelioğlu, Erhan Türkmenoğlu, Turgay Atilla, İbrahim Yıldız, Sırrı Yüksel ve İsmail Sarı yer aldı. Girişimci ekibin oluşturulacak olan program doğrultusunda çalışmalarını yapacağı kaydedildi. Kurulda yer alan üyeler Denizli’de satranç sporunun, bir kültür olması ve toplumun her kesimine yayılmasını amaçladıklarını ifade ettiler.

1.LİGDE MÜCADELE EDİYOR

Dr. Metin Sürmeli Satranç Spor Kulübü Derneği, 2007 yılında kuruldu ve 2014 yılında bu yana faal olarak Denizli’yi temsil ediyor. 3 yıldır Denizli’yi 1. Lig’de temsil eden kulüp, 6-12 yaş arası çocuklar içinde eğitim veriyor.

DR. METİN SÜRMELİ KİMDİR?
Denizli Satrancının yukarılara çıkmasında büyük emekleri olan Dr. Metin Sürmeli, Banka müdürü olan eşi Meral Sürmeli ile Ankara dönüşü Denizli yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 1968 doğumlu olan Dr. Metin Sürmeli, Denizli SSK Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapıyordu. Aynı hastanenin Başhekimiyken yaşadığı görevden alınma nedeniyle gösterdiği mücadeleyle, hukuk literatürüne geçen Sürmeli, aynı zamanda satranç camiasında da renkli kişiliğiyle iyi tanınan bir doktordu. Sürmeli, Denizli Satranç ve Briç İhtisas Spor Kulübünün kurucusu ve Başkanıydı.

https://www.youtube.com/watch?v=KZonO2Mp0ag

Kaynak: denizligazetesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.