enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

MAKSİAD KALİTELİ İŞ GÜCÜ SAĞLAYACAK

MAKSİAD KALİTELİ İŞ GÜCÜ SAĞLAYACAK
05.05.2018
A+
A-

Makina Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD), meslek liselerine özendirmek ve sektörde kaliteli iş gücü sağlamak adına “Geleceğimiz İçin Meslek Lisesini Seçin” projesini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

MAKDİAS’ta düzenlenen toplantıya; İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, MAKsiad Başkanı Mehmet Sarı, yönetim kurulu üyeleri, üyeler ve Mesleki ve teknik liselerin okul müdürleri katıldı.

“Yayınlanan işsizlik rakamlarının yüksek olmasına rağmen, biz MAKSİAD üye ve yöneticileri olarak nitelikli teknik eleman sıkıntısı çekmekteyiz” diyen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, “Milyonlarca liralık makinelerin teknik eleman yetersizliği nedeniyle atıl kalma durumu ile karşı karşıyayız. Milli Eğitim ve okul müdürleri ile yağtığımız görüşmelerde sektörümüze teknik eleman yetiştirebilecek bölümlerin kapandığını öğrenmekteyiz. Şu an sektörümüzle alakalı makine, metal ve otomasyon sadece 4 okulda var. Eğer taşın altına elimizi koymazsak Mevcut bölümlerin kapanma riskiyle de karşı karşıyayız. Onun içindir ki; MAKSİAD yöneticileri olarak teknik eleman sıkıntısını temelden yani meslek liselerinden çözmek için bizim için büyük ülkemiz için küçük bir adım atmaya karar verdik. Meslek liselerine özendirmek ve sektörümüze kaliteli iş gücü sağlamak adına “Geleceğimiz İçin Meslek Lisesini Seçin” projesini hayata geçirmeye karar verdik” dedi. Başkan Sarı, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hedefimiz sektörümüzün teknik eleman sıkıntısını çözmek. Bu proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibari ile belirlenen okullara giden öğrencilerin hepsiye kırtasiye malzemeleri, MAKSİAD üyesi işletmelere gezi ve kariyer günleri düzenleyerek geleceğimiz olan gençlere çıkacakları yola ışık tutmak amacındayız.  Kariyer günlerine üyelerimizle birlikte hem sektörün gücünü, ihtiyaçlarını, geleceğini anlatmak ve bu projenin genel kapsamını anlatarak geleceğimiz gençlerine yol göstermeyi amaç edindik. Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılı, 9. Sınıftan 10. Sınıfa geçen ve makine, metal, otomasyon gibi sektörümüzle ilgili bölümleri seçen her öğrenciye lise hayatı boyunca yılın 8 ayı 150 TL burs vermeyi planlıyoruz. Ayrıca her yıl yazları Milli Eğitimle beraber bellirlenen zaman aralıklarında staj imkanı ve okul bitiminde iş imkanı sağlayarak, kaliteli iş gücünü sağlamayı hedefliyoruz.  Mesleki eğitimi desteklemek amaçlı atacak olduğumuz küçük bir adım, geleceğimiz için önemli bir adım olacaktır. Belirlenen okullarda Makine ve Otomasyon Bölümlerine gidecek öğrencilere verilecek burslar ve staj imkanları öğrencilere şevk verecektir. Alt yapılarını okulda attıkları her yaz işletmelerimiz de yapacakları stajla pekiştirip kaliteli iş gücüne ulaşmayı Denizli’mize ve ülkemize bir borç biliyoruz. Biz makineciler olarak sadece makineye değil, insana yatırım yapmanın ne anlama geldiğini diğer sektörlerden daha çok biliyoruz. Çünkü bize her zaman nitelikli iş gücü gerekiyor. Şehrin çeşitli yerlerindeki bilboardlar, gazete ve televizyonlarda reklamlarla teşvikin önemli olduğunu biliyoruz”.

Bölüm Açılacak Meslek ve Teknik Liseleri:

Gülay Kaynak Sarıkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; 275 öğrenci

Orhan Abalıoğlu Meslekli ve Teknik Anadolu Lisesi; 276 öğrenci

Atatürk Meslekli ve Teknik Anadolu Lisesi; 240 öğrenci

İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; 230 öğrenci

Anafartalar Meslekli ve Teknik Anadolu Lisesi; 140 öğrenci

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi; 130 öğrenci

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.