enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı Basın Bayramı’nda Konuştu

DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı Basın Bayramı’nda Konuştu
24.07.2017
A+
A-

 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Denizli Deda Haber kameralarına konuşan Başkan Boyacı daha özgür bir ortamda daha iyi haberlerle halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini dile getirerek, “tüm gazetecilerin 24 Temmuz gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” dedi.

Boyacı; ”Önemli sorunlar ve Sıkıntılar Yaşıyoruz”

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı

Osman Nuri Boyacı yaptığı konuşmada;”Tabi mesleki olarak önemli sorunlar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte meslekte rekabetin artması ve hız ve sürat tabiki meslekte görev yapan arkadaşlarımıza çok daha tempolu çok daha fedakarca ve zaman mevhumu gözetmeden hızlı bir şekilde doğru bir şekilde aktarması gerekiyor. Bunun yanı sıra özellikle kanunlarda gazetecilerin mesleklerini yürütmesi için önemli yasal engeller var. Bu engellerin hafifletilmesi gerekiyor. Bu engellerin hafifletilmesi gerekiyor. Meslektaşlarımızın gazetecilik mesleğini yaptığı için, yaptığı haberler sebebiyle tutuklu yargılanmalarını doğru bulmuyoruz. Tabi ki herkes suç işlediyse ya da şüphe varsa yargılanmalıdır. Ancak gazeteci arkadaşlarımızın mesleklerini icra ederken yaptıkları haberler yüzünden tutuklu yargılanmalarını doğru bulmuyoruz.   Bu konudaki ağır yasal yükümlülüklerin hafifletilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”dedi.

Boyacı konuşmasının devamında darbe girişimine değinidi. Boyacı açıklamasında şunlara değindi:

“BİK’in Kesintisi Yüksek”

“15 Temmuz’da hain bir darbe girişimine maruz kaldık. Bu girişimin ardından Türk Medyası iyi bir sınav verdi ve başarıyla çıktı. İlk anlardan itibaren basınımız demokrasiden yana tavır aldı.Tabiki basının aldığı tavır da darbe girişimcilerinin başarısız olmasında önemli bir paya sahip. Bununn dışında tabiki mesleki olarak bazı sorunlarımız var. Meslela basın ilan kurumunun gazetelerden yaptığı %15’lik kesintinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bunun düşürülmesini istiyoruz. bunun yanında reklamlardan alınan %18’lik KDV oranının  yüksek olduğunu düşünüyoruz ve bu noktada mülki yöneticilerimizi göreve davet ediyoruz ve basına kolaylık sağlamalarını istiyoruz.

Yasal Düzenlemeler Yapılmalı

Son dönemde internet medyası son derece yaygınlaştı. 30 milyonun üzerinde internet kullanıcısı var. Bir çok kişi haber alma ihtiyacını internet medyasından karşılıyor. Bu alanda da yasal bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Çünkü her ne kadar bu sitelerin çok olmasıyla birlikte oto kontrol mekanizmaları çok sağlıklı işlemiyor. Bu nedenle kısa süre içinde internet medyasını içeren yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu düşüncelerle tüm gazetecilerin 24 Temmuz gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.Daha özgür ortamda daha iyi haberlerle halkı bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.