enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

PAÜ İşletme Kulübü Seminerlerine Devam Ediyor

PAÜ İşletme Kulübü Seminerlerine Devam Ediyor
01.03.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi İşletme Kulübü olarak kuruluşundan bu yana, öğrencile iş dünyasının ve eğitim sektörünün önde gelen, deneyimli isimlerini bir araya getirmeye özen gösterdi. Dün, buluşmalara bir yenisini daha eklediler. Kariyer Planlama Semineri adlı etkinliğimizde birbirinden değerli konuklar ağırlandı.

 

Pamukkale Üniversitesi İşletme Kulübü ilk konuğu, Murat Eğitim Kurumları’nın deneyimli isimlerden Program Geliştirme Uzmanı Sayın Tuğrul Ural idi. Ural seminerde sözlerine “İşletme Kulübü ile gerçekleştirdiğimiz her konferansta bizi dolu bir salon karşılıyor” diyerek başlayan Sayın Ural, ‘’Program Geliştirme’’ kavramını açıklayıp bu alanda sınav ve eğitim adına yapılan çalışmalardan bahsetti. Sayın Ural başarılı bir kariyer planlaması yapılması için ilk adımın zihinsel ve fiziksel anlamda hazır olmak olduğunu vurguladı. Ayrıca kariyerimize yön verirken ‘’istemek’’ ve ‘’çok istemek’’ arasındaki farkın bizi ne şekilde yönlendirebileceğinden bahsetti. Başarılı olmanın anahtar noktasının çok istemek olduğunu söylerken ulaşmak istediği noktayı çok isteyenlerin, bu konu üzerine bilgili ve araştırma yapmış kişiler olduğunu ve olumlu düşünmenin önemini belirtti.

”Çok İyimserim”

Seminerinen önemli konuklarından biri olan Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim görevlisi ve yazar  Prof. Dr. Yüksel Bilgili konuşmasına ‘’Çok iyimserim’’ diyerek başladı.  Bilgili, 2008 yılında geçirdiği trafik kazası üzerine en kötü anda bile iyimser olmanın önemini vurguladı. İyimser olanların ve yaşama sevincine sahip insanların mutlaka başarılı olacağını belirtti. Lisans öğrenimini İktisat bölümünde tamamlayıp tüm kariyerini iktisat üzerinden devam ettirdiğini dile getiren Bilgili, kendi kariyerini bizlere anlatan ve kamuda çalışmayı öneren Sayın Bilgili antrparantez kamudaki A ve B grubu mesleklerinden bilgi verdi. Ayrıca  Bilgili’nin değindiği başka bir nokta, kamuya girişin anahtarı hâline gelmiş olan KPSS’ye hazırlanırken doğru ve profesyonel destek almanın bize ne gibi kolaylıklar sağlayacağı oldu. Sayın Bilgili işini çok sevdiğini ve ne iş yaparsak yapalım, en önemli şeyin işini sevmek olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

Murat Eğitim Kurumları’nın diğer bir önemli ismi olan Muhasebe Uzmanı Aslıhan Kudal mali müşavirlik hakkında önemli detaylar verdi. Ayrıca bankacılık mesleği hakkınd bilgiler aktardı, banka içerisindeki hiyerarşiden kısaca söz etti.  Kudal, bu alanda kariyerine devam etmek isteyenlerin “Sermaye Piyasası Lisanslama Belgesi” almalarının ne gibi kolaylıklar sağlayacağından söz edip, bu belgenin önemi hakkında bilgilendirdi. Seminerde son olarak Murat Eğitim Kurumları’nın çekiliş hediyeleri ile son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.