enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Arslan,”Yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiştir”

Arslan,”Yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiştir”
22.06.2018
A+
A-

CHP Denizli 2.sıra Milletvekili adayı Kazım Arslan ve 6.sıra Milletvekili adayı İlhan Özcan seçim gezileri kapsamında Çameli ilçesini ziyaret ettiler. Vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinleyen milletvekili adayları vatandaşlar tarafından ilgi ve sevgi ile karşılandılar.

Kazım Arslan vatandaşların sorunlarına değinerek” Türkiye, demokratik ve uygar dünyadan uzaklaşmaktadır. Yurttaşlarımız, baskıcı ve hukuksuz bir anlayışla yönetilmektedir. 15 Temmuz darbesinin kaos ortamını kullanan siyasal iktidar, 20 Temmuz darbesiyle birlikte, temel hak ve özgürlükleri askıya almış, bir tek adam rejimi kurmuştur. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız niteliğini kaybetmiş, yurttaşların tamamını temsil etme özelliğini yitirmiştir. Yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiştir. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının dahi uygulanmadığı bir noktaya gelinmiştir. Yurttaşların haklarının güvencesi olan adalet ve hukuk mekanizmaları devre dışı bırakılmıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğü, barışçı gösteri hakkı ve örgütlenme özgürlüğü ortadan kaldırılmaktadır. Tek adam rejiminin, seçilenleri zorla istifa ettirmesi ve KHK’lerle seçilenlerin yerine kayyum ataması, demokratik temsilcileri ve süreçleri tasfiye etmiştir. Yurttaşlara hizmet verirken tarafsız olması gereken kamu kurumları, keyfileşmiş ve parti devletinin etkisi altına girmiştir.

”Türk Lirası son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri olmuştur”

Saray rejimi, 1982 darbe Anayasası’nı değiştireceğini iddia etmiş, ancak 12 Eylül’den bile baskıcı ve geri bir siyasal rejim kurmuştur. Tek adam rejimi, artık Türkiye’yi anayasasız, meclissiz, adaletsiz, bürokrasisiz ve yurttaşsız bir biçimde yönetmeye çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, bu baskıcı ve çarpık yönetim anlayışına son verecek, tüm Türkiye’yi kucaklayan ve tek bir yurttaşımızı dahi dışarıda bırakmayan yeni bir demokratik anayasayı, tüm partilerle birlikte yaşama geçirecektir. AKP’nin politikaları Türkiye’yi üretimsizliğe sürüklemektedir. AKP döneminde Türkiye’nin enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıkmış, Türk Lirası son beş yılda en çok değer kaybeden paralardan biri olmuştur. Dışa bağımlılığın artması nedeniyle yükselen döviz fiyatlarıyla yapılan her ithalat mal ve hizmetlere yansımaktadır. Bir avuç yandaş zenginleşirken, hanelerin borçları harcanabilir gelirlerinin yarısına ulaşmıştır. 24 Haziran’da Allah’ın izni, sizlerin desteğiyle kazanacağız. CHP iktidarı ile bu düzene bir son vereceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.