enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4470
EURO
34,7535
ALTIN
2.440,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’de Seçim Gerginliği Ayrıntıları

Denizli’de Seçim Gerginliği Ayrıntıları
21.06.2018
A+
A-

Denizli 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda seçim gerginliği yaşandı. Ak Parti ve İyi Partii’nin alanda eş zamanlı propaganda yapması gruplar arasında gerginliğe yol açtı.

[dropcap]D[/dropcap]enizli 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı seçime 3 gün kala seçim gerginliğine ev sahipliği yaptı. Ak Parti, İyi Parti ve Saadet Parti’sinin meydanda eş zamanlı propaganda çalışması gerginliğe yol açtı. Meydanda stant kuran 3 parti seçim çalışmalarına başladı ama seçim arabaları ve işgal edilen alanlar partililer arasında gerginliğe yol açtı.

Seçim Arabaları Gerginliğe Yol Açtı

Seçim çalışmalarını aynı alanda sürdüren Ak Parti, Saadet Partisi ve İyi Parti sempatizanları bir süre sonra birbirlerini domine etmeye çalışınca gerginliğin kıvılcımları yanmaya başladı. Birbirlerini bastırmaya çalışan partililer alana seçim arabalarını getirince gerginlik tırmandı. Özellikle Ak Parti ve İyi Partililerin karşılıklı laf dalaşına girmesi gerginliği had safhaya ulaştırdı.

Polis ve Başkanlar Araya Girdi

Gerginliğin tırmanması üzerine İyi Parti İl Başkanı Hasan Akgün ve Ak Parti Merkezefedi İlçe Başkanı Ekrem Başer gerginliğin büyümemesi için görüşmelere başladı. Gergin geçen ve partililerin müdahil olmaya çalıştığı konuşmanın ardından seçim arabalarının alandan ayrılması üzerine gerginlik biraz yatıştı. Çevik kuvvet polislerinin de araya girmesi ile Ak Partililer ile İyi Partililerin teması kesildi.

Sloganlarla Devam Ettiler

Olayların  bu seviyeye çıkması ile Saadet Partililer meydanı boşaltırken, meydana yeni gelen CHP’liler de meydana inmeden geri gitti.

İyi Parti ve Ak Partililerin fiziksel teması polis tarafından engellenince karşılıklı sloganlar atılmaya başlandı. Taraflar birbirleri alehine uzaktan laf dalaşına girerken, bu sırada caddeden geçen MHP’li Mehmet Uz’un seçim arabaları da İyi Partililer tarafından tepki gördü.

Olayları Yağmur Sonlandırdı

Gerginlik polis koridoru arasında karşılıklı sloganlarla devam ederken aniden bastıran şiddetli yağmur gerginliği sona erdirdi. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında partililer önce stantların iine sığındı. Bir süre slogan atmaya devam eden partililer yağmur şiddetini arttırınca dağıldı.

İyi Partilililer İl Binasına giderken, Ak Partililer ise Denizli Büyükşehir Belediye Binasına sığındı.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan İyi Parti İl Başkanı Hasan Akgün ”Bunlar bizim aramıza girdiler, insanları galeyana getiren sloganlar attılar. Görünen manzara bu”dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün Basın Açıklaması Yaptı

Ak Parti kanadından da Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer’den açıklama yaptı. İyi Partililerin Ak Parti standına saldırdığını iddia eden Başer, iki parti yöneticilerinin bir araya gelip konuşması ile ve polisin araya girmesi ile gerginliğin sona erdiğini ifade etti.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.