enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3774
EURO
34,7829
ALTIN
2.395,99
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Başkan Şevkan, Afet Bölgesi Kararının Acıpayam’ı Nasıl Etkileyeceği Hakkında Konuştu!

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Acıpayam’da üçüncü defa belediye başkanı seçilerek Acıpayam’da 2.kez bunu başaran isim olan Başkan Hulusi Şevkan, Yerel Seçim sonuçlarını, Acıpayam’da Meydana gelen Depremi ve Afet Bölgesi ilan edilmesinin Acıpayam’a neler sağlayacağını Denizli Deda Haber’e değerlendirdi.

Başkan Şevkan, Afet Bölgesi Kararının Acıpayam’ı Nasıl Etkileyeceği Hakkında Konuştu!
A+
A-

31 Mart Yerel Seçimlerinde Acıpayam’da sandıkların açılmasının ardından seçimin başından sonuna kadar önde götüren ve 3. defa yeniden Acıpayam Belediye Başkanı seçilen Başkan Hulusi Şevkan, yerel seçimlerdeki başarısını, Acıpayam’da meydana gelen deprem felaketi ve sonraki süreci, afet bölgesi ilanının ilçeye neler getireceği hakkındaki bilgileri Denizli Deda Haber ile paylaştı.

‘ONURLARIN VE ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜ OLARAK KABUL EDİYORUM’

Özel Röportajda konuşan Başkan Şevkan, 31 Mart Yerel Seçimlerinde 3.defa seçilmesi başarısını değerlendirdi. Şevkan, ‘Ben halkıma özellikle Acıpayam’a çok teşekkür ediyorum. Bize güvenen bizimle yola devam etmek isteyen bütün kardeşlerimize yürekten teşekkür etmek istiyorum. Acıpayam’da 2. kez 3. defa seçilen bir belediye başkanıyım ben. Tabi saygıdeğer Acıpayam Halkı çok farklı bir halktır. Hiçbir yere benzemez. Aydınlık yüzlü, yüreği pırıl pırıl bir halktır Acıpayam halkı. Demek ki davranışlarımızı, kişiliğimizi, çalışmalarımızı, onlara sunulan hizmetten memnunlar ki bizi seçmeye devam ettiler. Ben bunu onurların en büyüğü şereflerin en büyüğü olarak kabul ediyorum. Hayatta iki şeye çok önem verdi. Bir mesleğime. İkincisi ise Acıpayam Halkının seçmiş olduğu belediye başkanlığına çok değer verdim kendimce. Bir kez daha teşekkürler Acıpayam diyorum’ dedi.

‘BEN BU YURDUN ÇOCUĞUYUM’

Acıpayam halkının kendisine olan yoğun teveccühünü de değerlendiren Başkan Şevkan,’31 Mart Seçimleri ile yeniden seçilmiş olmam, şunu getiriyor. Kendi kendime diyorum ki. Sen bu yurdun belediye başkanısın. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi ötelemeden, Hiç kimseyi ‘acaba bana oy verdi mi? vermedi mi?’ diye düşünmeden hizmet vermenin zamanıdır diyorum. 2009’dan beri biz aynı felsefe ile çalıştık. Aynı düşünceler doğrultusunda çalıştık. Kimseyi ayırmadık. Kimseyi kendimizden gayrı görmedik. Vatandaşımın çocuklarını kendi çocuklarımdan gayrı görmedim. Depremde bile onlarla beraber yattım kalktım. Onlarla beraber yedim, içtim. Yani ben bu yurdun çocuğuyum. Onlar benim kardeşlerim. Onlar benim anam babam. Onlar benim yavrularım.’ ifadelerini kullandı.

‘AFET BÖLGESİ TERİMİNDEN MUTLAKA YARARLANACAĞIZ’

Acıpayam’ın Afet Bölgesi ilan edilmesi süreci hakkında da bilgiler veren Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Heniz paket açılmadı. Kısa üsre içerisinde belirlenir. Tabi bu afet bölgesi teriminden biz yararlanacağız. Devletimiz mutlaka şefkat elini uzatacak. Zaten uzattı. İlk yardım sırasında yiyecek içeceklerden tutun da enkazların kaldırılması, çadırların kurulumu, yani buradaki akut dönemdeki el çok önemliydi. Devletimizin şevkat eli bizimkiler, büyükşehrimiz, AFAD, Kızılay ve benzer kurumların çabası çok önemliydi. Hepsinin yüreklerine sağlık hepsi de geldiler. Afet bölgesi ile ilgili devletimiz gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Hasar gören okul binalarının bir an önce yeniden inşaları. Çünkü Acıpayam’ın okullardan uzaklaştırdığınız anda Acıpayam çöker. Acıpayam’ın eğitimi her şeyin üstündedir. Sonra devlet kurumlarında zarar gören, örneğin kaymakam binamız bunların hemen yeniden yapılması gerekiyor. Esnafımız çok önemli. 20 gündür belki bir kuruş kazanmadılar. Onların vergilerinin ötelenmesi ki bu işin de beyanname ayağı çözüldü. Ötelendi ve ertelendi. Şimdi yeni baştan sorunların çözümü için eğer afet programının içinde bunlar varsa bu gün veya yarın içeriği netleşir.’ şeklinde konuştu.

BAŞKAN ŞEVKAN ‘ACIPAYAM HAYALİ’Nİ BU SÖZLERLE ANLATTI

Acıpayam ile ilgili yeni 5 yıllık dönemindeki en büyük hayalinin ne olduğu sorduğumuz Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, ‘Acıpayam işle ilgili çok hayalimiz var. Kitap Fuarı’nda Acıpayamlı büyüğümüz yazarımız Gürbüz Azak hocanın bir sözüdür. ‘Hasreti olanlar hayal kurar der’ Gürbüz hoca. Bizim çok hayallerimiz var. Tabi bunlar gerçekleşmezse de anlamı yok. Bu dönemde gerçekleşecek inşallah. Her şeyden önemli bu dönem üretimin dönemi olacak. Seracılık ve bu üretimin geliştiği, vatandaşımızın cebinin para göreceği bir dönem olacak. En büyük hayalimiz budur. Üretim, üretim, üretim. Yüce Atatürk’ün çiftçiler ile ilgili söylediği sözlere aynen katılıyorum. Bilimselliği de katmış her şeyi söylemiş zaten. Ayrıca kültür. Acıpayam Kültürel yapısıyla çok öne çıkacak. Bunu istiyoruz. Bir müzemizin mutlaka hayata geçmesini istiyoruz. Şehir hafızamızın mutlaka yaşamasını istiyoruz. Buna benzer yine estetik çalışmalarımız olacak. Şehrin güzelleşmesi çalışmalarımız olacak. Acıpayam artık sıradan bir ilçe değil, kentleşmeye yüz tutmuş, bir güzel kenttir. İnsanların severek yaşadığı, insanların severek okuduğu, birlikte yaşadıkları, kardeşin kardeş ile hoşgörü içinde yaşadığı bir yer olacaktır. Acıpayam halkı aydınlık yüzlüdür. Güneşin doğduğunda Ayçiçeği’nin güneşe döndüğü gibi aydınlığa döner Acıpayam halkı. Karanlığı sevmez. Geleceği birlikte planlayacağız’ diyerek yanıt verdi.

Haber&Röportaj: Serkan Özkurt

Röportajın tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.