enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5865
EURO
35,0314
ALTIN
2.459,43
BIST
9.857,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Basmacı:”Sesimizi Kısmaya Çalışıyorlar”

Basmacı:”Sesimizi Kısmaya Çalışıyorlar”
27.07.2017
A+
A-

CHP Denizli Millletvekili Melike Basmacı, AKP ve MHP Grup Başkan Vekillerinin teklif ertiği iç tüzük değişikliği sonrasında konuşma haklarının ellerinzden alındığı gerekçesi mecliste sabahlayarak bu teklifi protesto etti. Basmacı, “Güçlüğün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir Türkiye istiyoruz. Adalet gelene kadar susmayacağız” dedi.

Denizli Milletvekili Melike Basmacı

Denizli Milletvekili Melike Basmacı

CHP Milletvekilleri, iç tüzükte mecliste konuşma haklarının ellerinden alındığı gerekçeci ile 00.30’da itibaren meclisteki yerlerinden ayrılmayarak sabaha kadar mecliste bekledi. Genel kurul açılıncaya kadar meclisteki yerlerinden ayrılmayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, farkındalık oluşturmak adına bu eylemi yaptıklarını söyledi. Basmacı, “AKP Grup Başkan Vekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve MHP Grup Başkan Vekili Erhan Akçay ile iki milletvekilinin verdikleri iç tüzük değişikliği teklifi sonrasında konuşma haklarımızı ellerimizden aldıkları için mecliste sabahlıyoruz. Genel kurul açılana kadar buradayız. 00.30’dan bu yana meclisteyiz. Anayasa komisyonunda iç tüzük değişlikğini konuştuk. Bu uygulamanın ne kadar anti demokratik ve hukuksuz olduğunu ifade ettik. Güçlüğün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir Türkiye istiyoruz. Adalet gelene kadar susmayacağız” dedi.

“AKP ve MHP İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR”

Pazartesi gününden itibaren de genel kurulda görüşülmeye başlandığını ifade eden Basmacı, “Teklifin geri çekilmesini istememizde rağmen AKP ve MHP koalisyonu teklifi geri çekmedi. İç tüzükte konuşma hakkkımız kısıtlanınca bizler de 00.30’dan bu yana meclisi terk etmedik. Mecliste sabahkadık direnmeye devam ediyoruz. Yıllardır tek başına iktidarlığı döneninde kimseye sormayan AKP hükümetleri, gücü kırılınca artık yanına aldığı MHP ile işbirliği yaparak istedikleri maddeleri yine meclisten geçirmeye devam ediyor. Bu sesimizin kısıtlanmasına milletvekilleri nasıl engel olmaz akıl ve mantık almıyor. Kısıtlanan ses sadece muhalefetin değil, kendilerinin de sesidir. Bu değişiklik gün gelecek onları da etkileyecek. İstediklerini yapsınlar. Millete alatmaya ve haklı davamızı savunmaya devam edeceğiz. Bizleri susturamazlar. Susturamayacaklar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.