enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5697
EURO
34,9942
ALTIN
2.451,49
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Açık
26°C

Basmacı’dan 17 Ağustos’un Yıl Dönümünde Tarihi Adım

Basmacı’dan 17 Ağustos’un Yıl Dönümünde Tarihi Adım
17.08.2017
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 17 Ağustos depreminin 18. yıl dönümünde önemli bir hamle yaparak 79 yıllık kanunun değişmesi için düğmeye basıyor.

17 Ağustos depreminin 18. yıl dönümünde genel hatları ile deprem sonrası Türkiye ve Denizli’yi değerlendiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 1938 yılından bu yana yürürlükte olan mühendislik ve mimarlık kanunun yenilenmesi için adım atacağını söyledi. Son yıllarda çok fazla üniversite açılması nedeniyle genç mühendislerin mezun olduğunu ve meslekte yeni jenerasyonun söz sahibi olmaya başladığını ifade eden Basmacı, bu durumun sorumlulukları daha da artırdığını kaydetti.

Basmacı, “Mühendislik hizmetlerinin en temel unsuru kalitedir. İnsan yaşamlarının emanet edildiği binaları inşaa eden mühendislerin bu anlamda görev ve sorumlulukları ortadadır. Yeni mezun arkadaşların kalite ve güven olgusunu en üst seviyeye taşıması insan yaşamı için son derece önemlidir. 1999 depremi sonrasında çok sayı adım atılırken 1938 yılından bu yana uygulanan mühendislik mimarlık kanunununa dokunulmaması düşündürücüdür. Bu önemli konuya dikkat çekme görevi bir Milletvekili ve inşaat mühendisi olarak bizlere düşmektedir. Mecliste gerekli girişimi yapacağım. Sonuç be olursa olsun bunu yapmak insan ve mesleki bir görevimizdir” dedi. Kentsel dönüşümlere dikkat çeken Basmacı, “Depreme karşı dayanıksız binalar ve alanlar ile ilgili dönüşümü yerel yönetimler yapmaktadır. Bu da kentsel dönüşüm adı altında kentsel rant kavramını da beraberinde getirmiştir. Yöneticiler öncelikle kendi ve yandaşlarının ceplerini değil, insan sağlığı ve yaşam alanlarının kalitesini artırmayı öncelikli görev olarak bilmelidirler. Ancak bu şekilde ülkemiz deprem gerçeği ile yaşarken sağlıklı yaşam alanları oluşturabiliriz. dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.