enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5519
EURO
34,9369
ALTIN
2.443,57
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

CHP Denizli Tüzük Kurultayına Hazırlanıyor

CHP Denizli Tüzük Kurultayına Hazırlanıyor
19.02.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Örgütü bugün 9-10 Mart’ta gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesinde düzenledikleri basın toplantısı ile açıklamalarda bulundular.

CHP Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, partililer ve basın mensupları katıldı.

9-10 Mart’ta gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı öncesinde düzenelen basın toplantısında ilk olarak CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemuz söz aldı.

”Tüzük değişikliği bizim için tarihi bir fırsattır”

Ali Rıza Ertemuz;”Hepiniz bildiği gibi il ve ilçe kongrelerimizi demokratik bir ortamda tamamladık. Kongre süreci içerisinde gündeme gelen eksiklerimizi, eleştirilerimizi ve nasıl bir yol haritası çizeceğimizi kongrelerimizde belirledik. Akabinde 36. Olağan Kurultayımızı gerçekleştirdik. Coşkuyla güzel bir kalabalıkla o da iki arkadaşımız Muharrem İnce ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışıyla devam etti. Bu süre içerisinde de kurultayımızın toplum tarafından ne kadar çok dikkatli takip edildiği ve kurultayın vereceği sonuç bildirgesinin önemini Türkiye gördü. Sayın Genel Başkanımız tekrar seçildi. Bizler seçimler sonrası oluşan yeni yapıdan mutluyuz ve gururluyuz. Örgütümüz genel merkez tarafından onure edildi. Arkadaşımız Gülizar Biçer Karaca Genel Başkan Yardımcısı olarak bizlere hediye edildi. Buradan kendisene teşekkür ediyorum. Bu genel merkez ve genel başkanımız tarafından Denizlimizin nasıl önemsendiğinin bir göstergesidir. Bu bağlamda devam ederken 9-10 Mart’ta da tüzük kurultayımız var. Bugün burada örgütlerimizin düşüncelerini almak için toplandık. bu toplantılar devam edecek ve 23 Şubat’a kadar partimiz ve tabanımızın nasıl bir tüzük istediğine dair tartışacağız ve görüşeceğiz. 2019’a giderken tüzüğün yenilenmesini önemli görüyürum. Çünkü milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı nasıl ve ne şekilde belirleyeceğimizin örgütün ve tabanın bilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Tüzük değişikliği bizim için tarihi bir fırsattır. Halka dokunan, halkın istediği, halkın beklentilerini karşılayabilecek tüzük ile seçimlere gitmek hasıl olmuştur. Bu nedenle de 9-10 Mart’ta bu tüzük değişikliğini yapacağız.”dedi.

Adnan Keskin’e sahip çıktılar

Ertemur geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası alan Adnan Keskin için;”Sizinde bildiğiniz gibi geçen hafta eski genel sekreterimiz Sayın Adnan Keskin, 11 ay 20 gün Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmesi gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. 2016 yılında Merkezefendi ilçe binasının açılışında yaptığı konuşma nedeniyle 11 ay 20 gün cezalandırıldı. Aslında Asli Hukuk Mahkemesi beraat kararı vermişti, ancak Aydın Bölge Mahkemesi ne olduysa hapis cezası verdi. Bu şekilde birilerini susturabilir, birilerinde korku yaratabilirsiniz, bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan’a söz söylenemez diyebilirsiniz ama bizi korkutamazsınız. Burada CHP’liler olarak Adnan Keskin’in yalnız olmadığını vurgulamak istiyorum. Biz CHP’liler kanımızın son damlasına kadar ülkemizin aydınlığa kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğimizi duyuruyoruz. Sayın Adnan Keskin ile birlikte olduğumuzu da tüm kamuoyuna söylüyoruz. 11 ay 20 günlük cezanında iptal edilmesi için de hukukçulara çağrıda bulunuyoruz.”dedi

”1.5 yıldır bu tüzük için hazırlanıyoruz”

Ali Rıza Ertemur’un ardından söz alan Gülizar Biçer Karaca;”Öncelikle yaşadığımız seçim sürecinde yanımda olan il başkanıma ve partililerimize teşekkür ederim. Tabiki Denizli’de bir CHP’linin genel başkan yardımcılığı ile ünvanlandırılması sadece Gülizar Biçer Karaca veya isimler üzerinden değil, CHP Denizli Örgütü’nün bilinçli mücadelesi sonucunda yaklaşan 2019 seçimleri öncesinde Denizli’de CHP anlayışına çok yakın bir mücadele verildiğinden böyle onurlu bir makam Denizli İl Örgütüne verildi. Tüzük ile ilgili ise kafalarda soru işaretleri olduğu belirtiliyor. Bizim tüzük çalışmalarımız yaklaşık 1.5 yıl kadar önce genel merkezimizde tüzük ile öneri ve görüşlerin alınması, buna ilişkin bir çalışma başlatıldı. Bu tüzük değişimi daha önce gerçekleşecekti. Ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi bunu biraz sekteye uğrattı. Bir buçuk yıl öncesi yaptığımız çalışma 16 Nisan’daki hukuksuz anayasanın kabulünün ardından belirlenecek.”dedi.

”Tüzükle birlikte siyasi partiler kanunu da değiştirmek istiyoruz”

Toplantıda konuşan Kazım Arslan;” Kurultay sonuçlarımızın ülkemize ve Denizlimize hayırlı olmasını diliyorum. Genel Başkanımızı ve genel başkan yardımcısı seçilen arkadaşımı kutluyorum. Bu başarıyı hepimizin başarı olarak nitelendiriyorum. Bu başarının önümüzdeki seçimlerde devam edeceğini umut ediyorum. Bu görevlendirme aslında Denizli’ye verilmiştir. Denizli’de seçimlerde başarının şimdiden başlatılması işaretidir. Tüzük bizim anayasamızdır. Tüzükteki eksik ve yanlış maddelerin değiştirilmesi konusunda tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Daha demokratik, daha işleyen ve parti içi dayanışmayı arttıracak bir tüzüğü ortaya çıkaracağımıza inancım tamdır. Bu nedenle tüzükle birlikte aslında siyasi partiler kanunda değişiklikler yapılması gerekiyor.İktidarı ikna edebilirsek, daha demokratik bir siyasi partiler kanunu oluşturmak istiyoruz”dedi.

”Biz erken seçime bile hazırlıklıyız belediyeyi alacağımızı ve iktidara geleceğimizi biliyoruz”

Toplantıda son olarak Melike Basmacı;”Bugün çok onurlu ve gururluyuz çünkü bir MYK üyemiz oldu. Aslında kurultayımızın temasını konuşmak lazım, adalet ve cesaret diyerek yola çıktık. Bugün Afrin’de hala şehit veriyoruz, ülkemizde hala terörle uğraşıyoruz.Bu noktada bizlerde demokrasiyi gösterebileceğimiz, aydınlatabileceğimiz tüzük kurultayımızı tamamlayıp, sokaklara ve yollara olmamız gereken yerlere döneceğiz. Çünkü ülkemizdeki herkese anlatmamız gereken, Cumhuriyetimiz,Laikliğimiz birlikte olmamız gereken bir süreç var. Tüzüğümüzü en kısa sürede tamamlayıp birlikte el ele sokaklara çıkacağız. Denizli olarak bir çok gururlu ve umutluyuz, çünkü biz erken seçime bile hazırlıklıyız belediyeyi alacağımızı ve iktidara geleceğimizi biliyoruz. Dışarıya baktığımızda ekonomik zorluklar yüzünden intihar eden, Afrin’de evladının arkasından ağlayan anneler görüyoruz. Bu ülkede iyi ki CHP var, bizlerde el birliği ile bu süreçten Türkiyemizi kurtaracağız”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.