enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hambat,’Vekilimiz Olsun’ Dedi

Hambat,’Vekilimiz Olsun’ Dedi
25.06.2018
A+
A-

Tüm Türkiye ve Denizli’deki vatandaşlar 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için dün sandık başına gitti. Denizli’nin Hambat Ovası’nın iki ilçesi olan Çardak ve Bozkurt’ta İncelerli AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Yıldız’ın etkisi görüldü.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için dün sandık başına giden Çardak ve Bozkurt’tan Ahmet Yıldız’a büyük bir destek geldi.

Çardak’ta fark açıldı

1 Kasım seçimlerinde Çardak’ta yüzde 42,2’lik oy oranı ile CHP’nin 3 puan önünde yer alan AK Parti, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 39.7 ile CHP’nin yaklaşık 8 puan önünde yer aldı. Bu artışta Ahmet Yıldız’ın etkisi olduğu düşünülüyor.

Büyük Sürpriz Bozkurt’ta

Denizli’nin CHP’li belediyelerinden biri olan Bozkurt, aynı zamanda AK Parti Denizli Milletvekili adayı Ahmet Yıldız’ın da memleketi olması nedeniyle sonucun merakla beklendiği ilçelerden biriydi. Bozkurt’ta 1 Kasım seçimlerinde yüzde CHP yüzde 43 oy oranı ile AK Parti’nin 4 puan önünde yer almıştı. Referandumda da Hayır oyu yüzde 59.92 ile Evet oyuna 19 puan fark atmıştı. Bu sonuçlar gözönüne alındığında Bozkurt’ta ne olacağı merak ediliyordu.

Ahmet Yıldız Fark Yarattı

Hambat Ovası’ndan bir milletvekili çıkması yönünde tercih yapan Bozkurt’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.7 oy alırken, milletvekiliği seçinde AK Parti yüzde 42.2’lik oy oranına ulaştı. Bu seçimin temelinde Ahmet Yıldız’ın milletvekili olması düşüncesinin olduğunu yorumlanıyor. Bu sonuçların ardından AK Parti Denizli’de 4 milletvekili sayısına ulaştı ve Cahit Özkan, Şahin Tin, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök önümüzdeki dönemde Denizli’ye mecliste temsil edecek.

Bozkurt Seçim Sonuçları

Çardak Seçim Sonucu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.