enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Hükümetten Taşeron İşçiler İçin Adım Geliyor

Hükümetten Taşeron İşçiler İçin Adım Geliyor
22.09.2017
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım bugün Türk-İş’e sürpriz bir ziyarette bulundu. Yapılan görüşmede kamuda çalışan taşeron işçiler konusunun ele alındığı açıklandı.

Başbakan Binali Yıldırım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Başbakan Yardımcıcı Bekir Bozdağ ile birlikte Türk-İş’e bir ziyarette bulundu. Binali Yıldırım görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

”Türkiye’nin En büyük sivil toplum kuruluşu”

Başbakan Yıldırım;” Bugün sayın bakanım ve başbakan yardımcım ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Türk-İş’te bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu toplantıda genel olarak çalışma hayatı ile ilgili memleket meselelerini görüştük. Toplantıya esnaf örgütümüzün en büyük çatı örgütü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve iş adamları ve sanayicilerin örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’da katıldı. Çalışma hayatı ve iş dünyasının hemen hemen yüzde 80’i bu toplantıda temsil edildi.”dedi.

”Türk-İş gelip taşeronları konuşmamak olmaz”

Başbakan Binali Yıldırım toplantıda taşeron işçilerin durumunu da konuştuklarını belirtti. Yıldırım;” Türk-İş’e gelip taşeron işcilerin durumunu konuşmamak olmaz.Bu konu için hükümet olarak uzun süreden beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklar bir çalışma yürütüyorlar. Bu meseleyi muhakkak gündemden çıkaracağız ve kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler dikkate alınarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl bitmeden olarak belirledik.”dedi.

Önümüzdeki Haftalar Açıklama Yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım taslağın önümüzdeki hafta bakanlar kuruluna geleceğini ve Ekonomik Kordinasyon Kurulu’nda değerlendirileceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.