enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5389
EURO
34,9451
ALTIN
2.458,92
BIST
9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

 “İnsan Olana En Büyük Felakettir Bu Dünyada”

 “İnsan Olana En Büyük Felakettir Bu Dünyada”
22.02.2018
A+
A-

CHP’li gençler ve kadınlar,  20 Şubat günü başlattıkları tecavüze ve cinsel istismara karşı  devam eden imza kampanyasında basın açıklamasında bulundu.

Açıklamaya, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, kadın kolları başkanı ve gençler katıldı.

Açıklama yapan CHP Merkezefendi Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Özdarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bir çocuk tecavüze uğramışsa 3 yaşında, insan olana en büyük felaket bu dünyada. Bir çocuk tecavüza uğramışsa 4.5 yaşında, insan olana en büyük felakettir bu dünyada. Bir çocuk tecavüze uğramışsa 5 yaşında, insan olana en büyük felakettir bu dünyada. Bir kadın tecavüze uğramışsa evinde, işinde; İnsan olana en büyük felakettir bu işte! Bir kadın tacize uğradıysa herkesin gözü önünde, yerlerde sürükleniyorsa sokakta, evinde; insan olanan, en büyük felakettir bu işte! Ey, bu ülkeyi yönetenler! Fetvalarıyla ekranlarda boy gösterenler! Bu toplumu siz çürüttünüz. “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” dediğinizde çürüttünüz. Çocuk istismarında 12 yaş ayrımı yaparken çürüttünüz. İmam nikahını yasallaştırıp evlenme yaşını fiilen 15’e indirirken çürüttünüz. Çocuklarımızı ensar gibi tescilli vakıfların kucağına iterken çürüttünüz. “Bir kereden bir şey olmaz” derken çürüttünüz. “Küçüğün rızasıyla oluyor bu işler” dediğiniz zaman çürüttünüz. “Çocukları istismarcılarla evlendirelim” dediğinizde çürüttünüz. Şimdi de kalkmış utanmadan hadımdan, idamdan bahsediyorsunuz. Ne hadım, ne idam!

Çözüm cezaları arttırmakta değildir Çözüm toplumdaki bu çürümüşlükten kurtarmaktır. Bunun panzehiri de laik, bilimsel, çağdaş eğitimdir. Farkındayız, biz “Çocuklar taciz edilmesin, öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler” diye haykırırken; siz her şeyimizi sattığınız yetmezmiş gibi şeker fabrikalarımızı da satıyorsunuz! Farkındayız ve kararlıyız! Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyet’i sonsuza kadar koruyacağız. Vatanımızı da, fabrikalarımızı da, kadınlarımızı da, çocuklarımızı da biz koruyacağız! 15 yılda yarattığınız bu kokuşmuş, bu çürümüş düzenden ülkemizi ve halkımızı biz kurtaracağız! Kadınlarımız ve çocuklarımız sahipsiz değildir. 2 günde topladığımız yaklaşık 5 bin imzayla halkımız da bizim yanımızda, buna inanıyoruz ve diyoruz ki, “Aydınlık ve güzel günlere hep beraber kavuşacağız”.

Açıklamanın ardından 2 günde toplanan yaklaşık 5 bin imza CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’ya teslim edildi.

Milletvekili Basmacı, “Maalesef bugün ülkemizde kadına şiddet binde 1400 arttı. Çocuk istismarı yüzde 720 arttı. Bu kadar kokuşmuşluğun, bu kadar acizliğin içinde, sizler 15 yıl içinde hiç istifa eden bakan, aileden ve sosyal işlerden sorumlu, “Ben bunu beceremedim” diyen kadın bakan gördünüz mü? Maalesef “ Bir kereden bir şey olmaz” diye diye ülkemizi bu hale getirdiler. Bence bir an önce tüm bakanlar bu işten istifa etmeli. Yönetemedikleri ülkemizi bize, özgürlüğe laikliğe, gerçekten birlikteliğe bıraktıkları insanlara bırakmalılar. Bu imzaları onurumla alıyorum. Yarına, geleceğe ship çıkan tüm genç arkadaşlarım emeğine, yüreğine sağlık diyorum. Gelecek onların, geleceklerine sahip çıkıyorlar. Bizlerde kadın vekiller olarak, Çarşamba günü saat 12:00’da meclisten bir basın açıklaması ile aslında istifa etmesi gereken hükümet temsilcilerine Denizli’nin kalbini, vicdanını, yüreğini temsil edeceğiz. Emanetinizi yerine ileteceğim” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.