enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5535
EURO
34,9719
ALTIN
2.448,51
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Karaosmanoğlu: “Mazotu 3 Liraya Düşüreceğiz”

Karaosmanoğlu: “Mazotu 3 Liraya Düşüreceğiz”
05.06.2018
A+
A-

CHP Denizli Milletvekili Adayı Ünal Karaosmanoğlu seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Çivril bölgesini ziyaret eden Karaosmanoğlu, Kiraz satan vatandaşlarla sohbet etti.

CHP Denizli de 4.sıra milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu Denizli’nin ilçelerini gezmeye devam ediyor. Seçim çalışamaları kapsamında ilçesini ziyaret eden Karaosmanoğlu, halk ile bir araya geldi, onların sorunlarını dinledi. Pazaryerinde kiraz satan vatandaşlarla sohbet eden CHP Milletvekili adayı Karaosmanoğlu, Kiraz fiyatlarından şikayet eden vatandaşa, ‘Yetivesin gari diyelim bu adamlara ne diyorsunuz?’ diye sordu. Bir vatandaşın kiraz toplama işleminin zorluklarını anlatan vatandaş, eskiden 7’ye 8’e satsak bile en azından emeğimiz için bir şeyler kalıyordu. Şimdi kalmıyor’ demesi üzerine Karaosmanoğlu da, ‘Bu adamları değiştirirsek, bu emek sömürüsü ve ağır vergiler sona erecek. Mazotu 3 liraya düşüreceğiz. Mazot düşünce zaten çiftçi kazanmaya başlayacak.’ diye konuştu.

Pazaryerinde karşılaştığı bir toptancı vatandaş ile sohbet eden Ünal Karaosmanoğlu, ‘ Bu gün gelen kadar birçok şey yaşandı. Çözüm süreci sonrasında şehitlerimizin yanında ekonomik kayıplarımız da oldu. Çözüm sürecinde ülkeyi kim bu hale getirdi. Bakın ben de köyde yaşıyorum . Tarım ile uğraşan insanların nasıl kan ağladığını biliyorum. Ürünleri para etmediği için ağaçları sökeceklerini söylüyorlar. Mazot pahalı, gübre fiyatları öyle. Vergi yükü yüksek. Böyle devam ederse insanlar tabi tarlalarında ağacı sökeceğini söyler. Eskiden buralar hep üzüm bağları vardı. Değerlendiremedik hepsi zaman içinde söküldü. Şeftali ağaçlarını sökmeye başladılar. Yakında burada Kiraz ağaçları da bulamayız bu gidişle o yüzden bu adamları değiştirelim diyoruz’ diye konuştu.

Tarımdan kimse ihtiyacını karşılayamadığını belirten Karaosmanoğlu, ‘Borç batağında herkes. Bunları her zaman konuşmamız lazım. Yeni bir anlayışla yola çıkarak bunu değiştirmemiz lazım. Neden Mazotu 6 Liraya alıyoruz? Bunu 3 liraya alamaz mıyız? Gübre bu gün 125 lira olmuş, tüp 95 lira olmuş. Nasıl yapacak bunu insanlar. Bu işlerin zorluklarını onlar daha iyi biliyorlar, Niye ranta betona yığıyoruz paraları? Neden Hollanda gibi olamıyoruz? Bunu değiştirmek sizlerin elinde 24 Haziran’da. Hep birlikte yapacağız bunu vatandaşlık görevimiz olarak. Ben tüm bunlara razı değilim. Değiştirmek için anlatıyorum ve yollardayım. Anlatmaya da devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.