enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

KESK’ten ‘İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı’ Eylem Çağrısı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Denizli Şubesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı “İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, hükümetin krizi ele alış ve mücadele kapsamında attığı adımları eleştirdi.

KESK’ten ‘İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı’ Eylem Çağrısı
A+
A-

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Enflasyon rakamlarının açıklaması ile birlikte son aylarda yaşanan hayat pahalılığı sürecini ve bu konuda hükümetin attığı adımları Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında eleştirdi.

Basın Toplantısında konuşan Kamu Emekçileri Sendikası Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Enflasyon rakamların giderek arttığı ortamda artan yoksulluğun toplumun önemli kesimini etkilediğini ve ‘Yoksulluğa hayır’ kapsamında ‘Bölge mitingleri’ düzenleyeceklerini söyledi. Bozgeyik, ‘Önümüzdeki hafta ilk bölge mitingimizi 17 Kasım’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştireceğiz.’ diyerek, bu hafta Ege Bölgesindeki illerde Kamu emekçileri ile Meslek Örgütleri Temsilcileri ile demokrasi güçlerinin yer aldığı kurumları ziyaret ederek bu mitingde kamu emekçileri ile dayanışmaya çağırdı.

‘MADEM KRİZ YOK NEDEN İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE ZAM GELİYOR?’

Gündeme dair de değerlendirmelerde bulunan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İşsizlik, Faizler, Dış Borç rakamlarına baktığımızda Türkiye’de bir ekonomik kriz olduğunu ve krizi aşan bir rejim krizi ile karşı karşıya olduğumuzu açıkca ifade etmek gerekiyor. Madem ülkede kriz yok, neden iğneden ipliğe her şeye ardı ardına 5 aydır zamlar geliyor? Hayat pahalılığı neden artıyor? Madem kriz yok yıllardır gerçek enflasyon rakamlarını perdeleyen TÜİK rakamları bile rekor üstüne rekor kırıyor? Kriz yok diyenlere maaşlarımız neden her geçen gün eriyor, yoksulluğumuz neden artıyor? Tam da kışa girerken zamlanan doğalgaz, elektrik faturaları neden hepimizin kabusu haline geliyor? diye sormak istiyoruz’ dedi.

‘EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ ARTTIRACAĞIZ’

Türkiye’nin çeşitli bölgedeki eylem düzenleyeceklerini belirten Bozgeyik,’Emekçilerle ve gençlerle birlikte Türkiye’deki demokratik muhalif kesimler ile birlikte, bu krize karşı ve rejim krizi ile birlikte üzerimize gelen anti-demokratik uygulamaların ortadan kaldırılması için yoğun bir mücadele programımızı başlattığımızı Denizli’den de bir kez daha ifade ediyoruz. 17 Kasım’da İzmir’de, 9 Aralık’ta Samsun’da, 15 Aralık’ta Adana’da, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 22 Aralık’ta İstanbul olmak üzere, 5 bölgede emek ve demokrasi mücadelemizi arttıracağız’ diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.