enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5157
EURO
34,9340
ALTIN
2.433,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Muharrem İnce Bozkurt’ta, Gelişmeleri Bu Haberden Takip Edin

Muharrem İnce Bozkurt’ta, Gelişmeleri Bu Haberden Takip Edin
12.05.2018
A+
A-

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Bozkurt Belediyesi, ilçe merkezinin elektrik ihtiyacını karşılayacak büyüklükteki güneş enerji santralinin açılışı ve miting gerçekleştirmek için Denizli’ye geldi. Gelişmeleri anlık olarak bu haberden takip edebilirsiniz.

SAYFAYI YENİLEYİN !

Muharrem İnce’nin gelişi öncesinde Bozkurt’ta meydana toplanan vatandaşlar Ozanca konseri ile keyifli anlar geçirdi.

Ozanca konserinin ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi Bozkurt’ta büyük bir kalabalık ellerinde Türk Bayrakları ile karşıladı. Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Açılış konuşması Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik tarafından yapıldı. Çelik,”Yaklaşık 4 sene önce 30 Mart seçimlerinden sonra Bozkurt Belediyesini aldık. 7 Nisan 2014’te mazbatamızı alıp belediyemize çıktık. Ben o gün rozetimi çıkardım. O gün bana oy verenlerin değil, bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı oldum. O gün Türkiye bayrağı rozetini taktım. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda halkçı belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Bozkurt küçük nüfusu küçük bütçesi küçük bugün sosyal belediyecilikle bugün açılışını yapcağımız güneş enerjisi santralimizde bu bu küçük bütçe ile yapıldı.

İçinde 4158 panelimiz, 41 tane de güçlendiricimiz var. Şuanda Bozkurt’un bin hanesinin elektrik giderini karşılayacak durumdayız. GES santrali yılda 1 milyon 700 bin kw/sa yılda elektrik enerjisi sağlıyor. Tabi sadece bu değil yenilenebilir enerji olan bu santralle karbondioksit eminsyonu ile çevreci bir belediye olduk. Biz Bozkurt belediyesi olarak üreten ve üretken bir belediyeyiz.Benim amacım enerjiyi tamamen yaymak. Bozkurt’un çatılarını güneş enerjisi panelleri ile kaplamak. İnsanlarımızın evinde kullandığı tüm elektiriği karşılamak. Yeni bir projem var enerji kooparatifi. Biz enerji kooparatifi ile ne yapmak istiyoruz? Sizleri de yeni yapacağımız santrali ortak yapalım. Boğazımızdan geçen lokmayı beraber bitirelim istiyorum.

Bugün tarih beni 7 Nisan 2014’e götürdü. Duygulandık,ağladık,şereflendik,gururlandık ben şunu söylemek isterim Sayın Cumhurbaşkanım iyi ki varsınız, 81 milyonun Cumhurbaşkanısınız hoş geldiniz memleketime sefalar getirdiniz diyorum.”dedi.

Muharrem İnce vatandaşa hitap ediyor

Muharrem İnce Bozkurt’ta konuşmaya başladı. Ülkenin içinde bulunduğu kötü duruma değinen İnce,”Bu durumdan nasıl çıkacağız. Kime güveniyorsun. Medyaya güveniyor musun? Hayır. Bir kadınlara bir de gençlere güveniyorum.Bu iktidarı kadınlar ve gençlerle değiştireceğiz.

Önce hukuk devleti, yargı bağımsızlığı,bağımsız mahkemeler herkes inanacak ki bu ülkede mahkemeler bağımsız olacak.Bana soruyorlar. Cumhurbaşkanı olduğunda Tayyip Erdoğan’ı yargılayacak mısın? Hayır. Benim işim değil o mahkemelerin işi o. Devlet intikamla rövanşla yönetilmez. Devlet şöyle yönetilir. Yargıda 1. sınıf hakimleri kura ile belirlersin. Ayırt etmezsin. Ama onu uyarırsın görevini düzgün yap. Çay toplamaya gitme, dümeni ilikleme. Adam gibi görevini yap.

Cumhurbaşkanı olduğumda yüksek yargının bir toplantısına gittiğimde o yargıçlar ayağa kalkarsa, onlara iki çift sözüm var. Ayağa kalkmayacak yargıçlar. Onlar günü geldiğinde beni de yargılamalı Tayyip Erdoğan’ı da yargılamalı. Bu böyle olmazsa bu yağmaladı gitti, yerine birisi geldi o da yağmalar. Öbürü gider o da yağmalar. Bu düzene son vereceğiz. Doğru düzgün adil. Bakın bir aile nasıl kabuk değiştirir biliyor musunuz. Siz trilyonlar bırakın çocuk hayırsızsa onu 1 günde yer.Çocuğun geleceğini sadece eğitim değiştirir eğitim.

1986 yılında Artvin’in Borçka ilçesinde öğretmenlik yapıyordum .Okulmuzun hizmetlisinin iki oğlu vardı. Adamcağız okulda hizmetliydi şimdi çocuklarından biri hakim biri banka genel müdür oldu. Bu iş böyle olur. Hiç unutmuyorum çocukluğumda çobanlık yaptığım günlerde anam,babam,kardeşim bir göz odanın içinde yaşıyorduk. Hiç unutmuyorum o kırma masanın altında ders çalıştığım günleri unutmuyorum. Bugün bu ülkede binlerce böyle çocuk olduğunu biliyorum.”dedi.

”Benim İstediğimi Başkanımız Yapmış”

Şimdi herkesin elinde akıllı telefon var.Benim amacım bu memleketin akıllı evlatlarına o telefonu yaptırtmak. O pislik desin ben telefon diyeceğim, o çöplük desin ben gelecek diyeceğim, o çöp yığını desin ben quantum diyeceğim, o hakeret etsin ben uzay diyeceğim, o küfretsin ben uydu diyeceğim. Onun projesi kanal kazmak olsun benim projem huruz olacak. Barışacağız. Barışınca ekonomimiz büyüyecek. Ekonomimiz büyüyünce adil paylaşacağız. Ben sizin çocuklarınızın geleceğine sesleniyorum. Eğer Türkiye bunu iyi okuyamazsa, Türkiye 100 yıl fakir kalır. Ben endüstri 4.0’ı istiyorum. Bunlar için Türkiye’ye enerji lazım enerjiyi nereden bulacağız. Güneşten, rüzgardan yenilenebilir kaynaklardan. İşte benim tam istediğimi belediye başkanımız yapmış. Peki sorun ne? Türkiye’nin elektrik tüketimi 100 birimse, güneş kaynağı 130 birim. Yani tükettiğimizi üretebiliriz 30’da artar. Niye yapamıyoruz. Bu santrallerde bataraya sorunu var. Bu ülkenin akıllı evlatlarını en iyi üniversitelerde her sene 10 bin çocuğumuzu okumasını sağlayacağız.Ben onlara bağıran çağıran bir Cumhurbaşkanı olmayacağım. Onlara aş,iş ve yol kapısı bulmaya çalışan birisi olacağım.Bunu birlikte başaracağız. Şuandaki bilgisayar mühendisi sayımızı 10 katına çıkaracağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.