enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2917
EURO
34,7633
ALTIN
2.399,12
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
24°C

Sancar, Zeytinli Bahçe Eylemine Gelen Eleştirilere Cevap Verdi

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Zeytinli Bahçe’de geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen eylemin ardından Mimar Odası Denizli Şubesi eski Başkanı İbrahim Şenel ve İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel’in mücadelenin siyasileşmesi yönündeki eleştirilerine cevap verdi.

Sancar, Zeytinli Bahçe Eylemine Gelen Eleştirilere Cevap Verdi
26.09.2018
A+
A-

Zeytinli Bahçe’deki yaşanan sürecin Denizli’nin bir meselesi olduğuna dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, bu sorunun 2016 yılından bugüne devam ettiğini belirtti. 2016 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla Zeytinli Bahçe üzerine bir akaryakıt istasyonu yapılması hakkında karar çıktığını hatırlatan Sancar, CHP’nin belediye meclis üyelerinin takibi sonucu sorunun gündeme geldiğini hatırlattı.

”MAHALLE HALKINI BİLGİLENDİREN, AYDINLATAN BİZİZ’

Yaşanan süreci Denizli Deda Haber’e değerlendiren Teoman Sancar, 2016 yılında ortaya çıkan bu olayda kendisinin CHP Denizli İl Başkanı olduğunu ve CHP’nin Denizli ile ilgili her konuda olduğu gibi bu konuda da hassasiyet gösterdiğinin altını çizdi. Şevket Murat Şenel’in Denizli Deda Haber’e verdiği röportajı okuduğunu belirten Sancar, ”Sayın Şenel’in açıklamalarını garipsedim. Çünkü 2016 yılında bu olayı gündeme getiren CHP olarak biziz. Mahalle halkını bu anlamda bilgilendiren, aydınlatan biziz. Eyleme davet eden biziz.” dedi.

”İBRAHİM ŞENEL VE ŞEVKET MURAT ŞENEL NEDEN O DÖNEMDE AÇIKLAMA YAPMADILAR?”

Mahalle sakini ve CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı İnanç Özden’in bu konuda çok hassas davrandığını ve mücadele ettiğini belirten Sancar, 2016 yılındaki eylemlerini hatırlattı. Sancar, ”Bugün mahkemelerin kararları sonucu akaryakıt istasyonu planının bozulmasından bizler de mutluyuz. Bize siyasileştiği yönünde eleştiri yapmışlar. 2016 yılında bizler mahalleli ile beraberdik. O gün CHP bu eylemin öncüsüydü. Sayın İnanç Özden de bizim desteğimizden müteşekkir olmuştu. O gün gerçekleşen mücadelede İnanç bey, destek olmadan bir yere kadar gidebileceğini, sonraki süreçte örgütlü bir toplumun arkasında olması gerektiğini kendisi de beyan etmiştir. O günkü mücadelemizde bir sıkıntı yoktu da CHP İl Başkanımız aynı zamanda o bölgenin bir sakini olan Mahir Bey’in öncülüğünü gerçekleştirdiği bu eylemde neden sıkıntı oldu? Sayın İbrahim Şenel Mimarlar Odası Başkanlığı yaptı. Şevket Murat Şenel İnşaat Mühendisliği Odası Başkanlığı yapıyor. Neden o dönemde bir açıklama yapmadılar.” dedi.

”CHP’NİN YAPTIĞI ÇEVREYE, DOĞAYA, ÖZGÜR BİREYE DUYARLILIKTIR”

2016 yılında gerçekleştirilen eylemi siyaseten kullanmadıklarına dikkat çeken Sancar, ”Biz orada çocuklarımızın oynayabileceği bir oyun alanı olsun istedik. Ancak bugün Sayın Şenel’in açıklamalarını çok doğru bulmadım. Biz ne yapsaydık 2016’dan 2018 kadar belki eylem yaparlar diye Şenel kardeşleri mi bekleseydik? Çevreye duyarlılık adına bize sağolun diyeceklerine eleştiriyorlar. Bana 2016 yılındaki eylemimiz için 500’e yakın teşekkür telefonu geldi. Belediye meclisi kararlarını bölgeye aktardığımız için teşekkür ettiler.Keşke bu eylemi Mimarlar Odası yapsaydı, İnşaat Mühendisleri Odası yapsaydı. Biz bundan memnun olurduk. Siz bunu yapmaz ve siyasi argüman gibi görürseniz biz buna üzülürüz. Nerede böyle bir betonlaşma, rant anlayışı, yoğunlaşma varsa biz onun karşısındayız. CHP’nin yaptığı çevreye, doğaya, yaşama ve her şeyden evvel özgür bireye duyarlılıktır.” dedi.

Mücadeleye destek veren herkese teşekkür eden Sancar, CHP’nin taşın altına elini koyduğunu belirtti. Yapılan eylemin siyasileştirilmesi yönündeki eleştirilerin yanlış olduğunu kaydetti.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın açıklamalarının detaylarını videodan izleyebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.