enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5804
EURO
35,0490
ALTIN
2.458,51
BIST
9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Sancar’dan İddialara Net Yanıt

Sancar’dan İddialara Net Yanıt
01.12.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, YSK’ya taşınan Pamukkale İlçe Kongresi ve konunun YSK’ya taşınmasına sebebiyet veren şahıslarla yakınlığı olduğu iddialarına yanıt verdi. Sancar, Denizli İl Başkanlığı Binası’nda İl Kadın Kolları Başkanı Sündüs Seçkiner Başsorgun, İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşağa ve yöneticiler ile beraber yaptığı basın açıklamasında ”25 Kasım 2017 tarihinde coşku içinde geçirdiğimiz Pamukkale İlçe Kongremiz hakkında kamuoyunu bilgilendirmek bir gereklilik haline gelmiştir.

Pamukkale İlçe Kongremizin yapıldığı tarihten iki gün içinde Pamukkale İlçemizden bazı üyelerimiz İlçe Seçim Kuruluna Kongre ile ilgili itirazda bulunmuş ve İlçe Seçim Kurulu itirazları reddetmiştir. Ardından İl Seçim Kuruluna aynı itiraz tekrarlanmış ve sonucunda İl Seçim Kurulu itirazı kabul etmiş ve YSK’ya görüş sorma kararı almıştır. Bugün itibariyle Pamukkale İlçe Kongremizin geçerliliği yada iptali hakkında karar verecek makam Yüksek Seçim Kurulu’dur.

Kamuoyunda dün akşamdan bu yana üzülerek izlediğim haberler Cumhuriyet Halk Partisinin ne iç yüzü ne de gerçekleri yansıtmaktadır. Etik ve ahlak kuralları üzerine isnat ettiğiniz iftiranın ispatını gerektirir. Her aklınıza geleni her iddiada bulunanı bir Basın Mensubu olarak irdelemeden ve incelemeden gerçekliğini vicdan filtresinden geçirmeden TV ve Gazetelere yansıtmak ne derece doğrudur, bunu da tüm Denizli’mizin takdirlerine bırakıyorum. Ayrıca habercilikten öte, iftira ve itham içeren hale gelmiş olması bizleri derinden üzmüştür. AKP’nin süresiz iptal edilen Kongrelerini, Fetöden yargılanan Rektörün AKP İl Başkanı ile ilgili ifadelerini, istifa eden Belediye Başkanlarını ,Meclis Salonlarından güvenlikle zor çıkarılan Meclis Üyelerini Denizli’de gündem yapmaya cesaret edemeyen kalemler Cumhuriyet Halk Partisinin aile sorunlarından medet beklemesinler.  

Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi damarlarına kadar sindirmiş ve kendi içinde de heyecanını bazen uç noktalara götürebilen bir sinerjiye sahiptir. Bunları Cumhuriyet Halk Partisi içinde bir bölünme ayrılma gibi göstermeye çalışanlar abesle iştigalden öteye gidemezler. Hele Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanını İlçe Başkanı ile karşı karşıya getirmeye çalışanlar her zaman ve daima kendi iftira havuzlarında boğulurlar.

Bu vesileyle Pamukkale İlçe Kongremizin akibeti hakkında çıkacak karar ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisinin birlik ve beraberliğine asla gölge düşüremez asla ayrıklık yaratamaz. Şunu çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki, 2019 Yerel ve Genel Seçimlerinin Denizli’de imzasını atacak olan Parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Kazanacak olan sosyal demokrasidir.” diyerek bazı yayın organlarında çıkan haberleri yalanladı.

 

Sancar, gazetecilerden gelen sorular üzerine yeni dönemde aday olup olmayacağına henüz karar vermediğini ancak her CHP’linin zaten bir il başkanı gibi çalışacağından emin olduğunu belirterek, adaylık için açık kapı bırakırken, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu’nun basın açıklamasına özel işleri nedeni ile İzmir’de olmasından dolayı katılamadığını söyledi.

Parti kurmayları arasında soğukluk olduğu iddialarını da yalanlayan Sancar ”Kongre süreci bir bayrak yarışıdır. Bu yarış sırasında bazı münferit olaylar olabilir. Ancak, süreç tamamlandığında ortaya çıkan tablo her zaman birlik ve beraberliktir. Cumhuriyet Halk Partili delegeler için şucu bucu gibi yakıştırmalar asla kabul edilemez. Tüm üyeler ve delegeler sadece ve sadece Atatürk’e bağlıdır. Hiçbir üyemize şuna oy ver, buna verme yada şu hareketi yap, diğerini yapma demek kimsenin haddi değildir. Kimse böyle bir iftira ile kendine ekmek çıkarmaya kalkmasın. Buradan size ekmek çıkmaz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.