enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5139
EURO
34,9187
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Ünal Karaosmanoğlu Doğup Büyüdüğü Irgıllı Mahallesinde Konuştu

Ünal Karaosmanoğlu Doğup Büyüdüğü Irgıllı Mahallesinde Konuştu
19.06.2018
A+
A-

CHP Denizli milletvekili adayı Ünal Karaosmanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Denizli ziyaretini sürdürüyor.

CHP Denizli 4.sıra adayı Ünal Karaosmanoğlu gençliğini geçirdiği Denizli’nin Çivril ilçesi Irgıllı Mahallesi’nde halka hitap etti. Irgıllı’da yaşanan kötüye giden değişimi eleştirerek konuşmaya başlayan Karaosmanoğlu, ‘Ben Irgıllı’nın bu günkü geldiği noktadan üzüntü duyuyorum siz de duyuyor musunuz?’ diye sordu. Kıraathanede vatandaşlara hitap eden Karaosmanoğlu’nun Irgıllı Mahallesinde yaptığı konuşmanın satır başları şöyleydi;

’25 Haziran Sabahı Türkiye aydınlık bir güne uyanacak’

Değerli dostla bu Irgıllı bir başka.  Bu kara bulutlar 24 Haziran akşamı dağılacak. Ve 25 Haziran Sabahı Türkiye aydınlık bir güne uyanacak. Bu gün Irgıllı’da akrabalarımın dostlarımın, çocukluk arkadaşlarımın, bulunduğu bir ortamda kendimi tanıtmak istemiyorum. Çünkü ben Burdurlu değilim, ben Ispartalı değilim, Ben Irgıllılıyım. Çakma değilim yerliyim ve de milliyim. Onun için buradayım. Anadolu’nun bağrından çıkan bir delikanlıyım. Ortaokulu okuduğum güzel günler geçirdiğim bu kasabanın bu günkü halini görmekten üzüntü duyuyorum. Siz de duyuyor musunuz? O zaman hep birlikte olalım, bu kaderi değiştirelim değiştirmenin tam zamanı. Hep birlikte.

‘Derdimiz kasabadan belediyeden mahalleye dönüştürülen kaderine terk edilmiş gençliktir’

İki yıldır alanlarda dolaşıyorum. Mahalle mahalle dolaşıyorum, Televizyonlardan konuşuyorum. Gazetelerde yazıyorum. Yetmiyor Sosyal medyadan paylaşıyorum. Derdimiz bu topraklar, derdimiz boşaltılan köyler, derdimiz kapatılan belediyeler, Kasabadan belediyeden mahalleye dönüştürülen kaderine terk edilmiş gençliktir. Derdimiz bu. Evet bir hayat hikayemiz var. Bu hayat hikayemizden, özgürlükten, adaletten, hukuktan, baskıcı rejimden nefes almak için çıktığımız yol mücadele yolu, kazanacağız, az kaldı.

‘Çözüm tekrardan belediyeleri ayağa kaldırmak’

‘Irgıllı’dan başlamak istiyorum. Irgıllı bir belediye iken Belediye Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisinden idi. Ben de o dönemde İstanbul il Jandarma komutanıydım. Irgıllı doğduğum büyüdüğüm bir şey olarak gördüm. Ve her zaman yardım etmek için elimden geleni yaptım. Adalet ve kalkınma partisi olduğu için değil, Doğup büyüğüm yer olan Irgıllı için yaptım. Ama ne yazık ki görüyoruz, Ambulansından, itfaiyesine, kamyonundan arabasına, ilaçlama makinasına hatta sağlık ocağındaki malzemesine kadar Irgıllı’dan kaçırıldığını görüyorum. O zaman çözüm var. Çözüm tekrardan belediyeleri ayağa kaldırmak, belediyenin tüzel kişiliğini geri kazandırmak. Belediyeleri tekrar güçlendirmek ve halkımıza hizmeti ayağına kadar getirmek için çabalayacağız.’ dedi.

‘Sadece 25 Haziran’da ‘Yetti Gari’ demek için artık tamam demek için yollardayım’

‘Yola çıkarken 34 yıl şerefle onurla taşıdığım üniformamı çıkardım. Ben ordudan atılmadım, kendi isteğimle görevi bıraktım. Eğer makam mevki sevdasında olsaydım bu gün çok daha farklı makamlarda ve rütbelerde olacaktım. Saygınlığımdan ve sağlığımdan bir şey kaybetmemek için yollardayım. İşte bu gün, aranızda bulunuyorsam, saygınlığımızdan ve birbirimize olan güvenden kaynaklanıyor. Onun için şu anda da hiç bir makam beklentisi içerisinde değilim. Sadece ülkenin değişim ve dönüşümünü istiyorum. Sadece 25 Haziran’da ‘Yetti Gari’ demek için artık tamam demek için yollardayım.’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.