enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

‘Gece alışverişe çıkanlar 14 gün kendini evinde izole etmeli’

‘Gece alışverişe çıkanlar 14 gün kendini evinde izole etmeli’
11.04.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile gece 00.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı öncesi, vatandaşlar market ve fırınlar akın etmişti. Bir anda ortaya çıkan kalabalık, uzun süredir Sağlık Bakanı Koca tarafından sürekli ikaz edilen sosyal mesafe kuralını adeta yerle bir etti. Yaklaşık 1 aydır evde kalmaya çalışan vatandaşların sokaklara dökülmesi, Koronavirüs salgınını arttıracağı yorumlarına neden oldu. Çanakkale Onsekiz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, panik ile alışverişe çıkarak sağlık kurallarının ihlal eden vatandaşların kendilerini 14 gün evde izole etmesi gerektiğini söyledi.

‘BARİ BU KEZ ‘EVDE KAL’ KURALINA UYSUNLAR’

Doç. Dr Şener, 31 büyükşehirde getirilen yasak öncesi erzak temini için çıkan vatandaşların alınan tüm önlem ve uyarılara rağmen sosyal izolasyonu bozduğunu söyledi. Yaşanan bu manzaraların pandeminin ülkedeki seyri açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “Sokağa çıkma yasağını bahane ederek alışverişe çıkanlar için çok büyük bir tehlike söz konusu.

Lütfen dün akşam dışarı çıkanlar kendilerini 14 gün evlerinde izole edip yayılımı önlesin. Bari bu kez ‘evde kal’ kuralına uysunlar. Zaten bu iller, hastalığın yaygın olduğu iller.

Önümüzdeki 14 gün içinde dikkat edecekleri şeyler ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı. Bunlar Koronavirüs tanımında yer alan hususlar. Bu belirtileri olanların en kısa sürede, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları bu anlamda çok önemli.” dedi.

[colorContent color=”Red” text=”#GüneSözümüz
“Başarısızlık, daha zekice bir başlangıç için fırsattır.” Henry FORD“]
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.