enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Başkan Çelik Bozkurt’ta Sporu Anlattı

Başkan Çelik Bozkurt’ta Sporu Anlattı
A+
A-

Denizli Bozkurt İlçe Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçede gerçekleştirilen spor faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çelik;’Gençlerimizi madde bağımlılığında uzak tutmak, hem zihinsel gelişmeleri, hem de fiziksel gelişimleri için spor çok önemli’dedi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik spora verdiği önemi kısa olarak şu şekilde açıkladı;” Bozkurt ilçemiz de spora bu denli önem vermemizin en önemli sebebi, maalesef ki ülkemizde 13 yaşına kadar düşmüş olan madde bağımlığını ilçemizde engellemektir. Spor ile gençlerimizi madde bağımlılığında uzak tutuyor ve fiziksel, zihinsel gelişimlerini sağlamaya çalışıyoruz”dedi.

Bozkurt Belediyesi bünyenide spor branşları futbol, trap, izci kulübü bulunuyor. Belediye aynı zamanda voleybol, basketbol ve güreş branşları için çalışmalar yürütüyor.

Futbolda yeni oluşum

Başkan Birsen Çelik spora verdikleri önemin altını çizdi. Çelik; Bu önem sayesinde, futbolda daha önce Yeni Bozkurt Spor olarak akademi liglerine katılan takımımız, gerek maddi imkansızlık, gerekse ilgi gösterilmediği içinligin son sıralarında yer alıyordu. 2015-2016 sezonunda ligden düşmekten son maçta kurtulduk. 2015 yılında takımı sahiplenip, adını Bozkurt Belediye Spor olarak değiştirdik. Sadece adını değiştirmekle kalmadık tabiki, yeni yönetim oluşturduk ve başarı odaklı kişileri bu oluşama kattık.”dedi.

”Amacımız gençleri spora kazandırmak”

Çelik Bozkurt esnafının spora desteğinin büyük olduğuna dikkat çekti. Çelik;” Esnafımızın ve tüm halkımızın özveriyle bize destek vermesiyle bütçemizi güçlendirdik. Bu bütçeyi de en iyi şekilde kullandık. Hatırı sayılı bir başarı da yakaladık. Bir önceki sene ligde kalma mücadelesi veren takımımız, yeni oluşum ile ligin 10 takımlı grubunda 2. oldu. Play-off oynamaya hak kazanan takımımız 9 takım arasında 4. oldu. Bunun yanı sıra alt yapımızı da oluşturduk. U11-U13 ve U16 yaş gruplarında liglere katılıp, Bozkurt ilçemizin adını en iyi şekilde duyurmaya çalıştık. Bizim futboldaki amacımız ilçemizde gittikçe yozlaşan bir spor dalı olmaktan kurtarmak ve istenildiğinde başarının gelebileceğini göstermek oldu. Bunların dışında dış transferlerde yaptık ama, bizim amacımız futbola eğimli gençlerimizi keşfedip onları spora kazandırmak olacak.”dedi.

Bozkurt’ta iki trap sahası

Futbolun yanında trap atışlarına da değinen Çelik;” Trap atış takımımızı kurduk. Kurulduğumuz günden bu yana sayısız başarılara imza attık. İlçemizdeki belediyemize ait amatör atış poligonumuzu tadilat yaparak yeniden hizmete sunduk. Bunun yanısıra Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tam otomatik atış poligonumuzun da hizmete açılmasıyla, sadece bölgesel değil, ulusal platformlarda kupa kazanmış başarılı atıcılarımızı yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz.”dedi.

İzcilik Kulübü kuruldu

Başkan Çelik spor faaliyetlerinin bunlarla sınırlı olmadığını belirtti. Çelik kurdukları izcilik kulübü hakkında;” Ülkemizde sayısı oldukça az olan ve tam anlamıyla gönüllülüğün esas olduğu İzcilik faaliyetlerini yaklaşık 3 ay önce belediyemizin bünyesindeki Bozkurt Belediye Spor İzcilik Kulübü adı altında kurduk. Daha sonra Kayseri merkezli Kapadokya İzcilik ve Gençlik Federasyonuna(Kapif) kulubümüzü üye yaptık. Belediye personelimizden 1 erkek ve 1 kadın olmak üzere liderlik eğitimleri almak üzere görevlendirdik. Her 2 personelimiz de eğitimleri başarı ile tamamlayarak lider sertifakası almaya hak kazandılar.”dedi.

48 İzci var

Çelik;” İlçemizde ki 9-15 yaş arası gençlerimizin üye olabildiği kulübümüzde kısa sürede 48 izci adayı kaydı yaptık. İzci kulübümüzün asıl amacı, gençlerimize doğa sevgisini, kendi özgüvenlerini kazandırabilmek ve toplu halde yaşayabilmenin ne denli önemli olduğunun farkına varılmasını sağlamak oldu. İzci adaylarımızla birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Erikçe Macera parkında 4 gün süren bir kamp dönemi geçirdik. Daha sonra Burdur ili Yeşilova ilçesinde bulunan Salda gölü kamp alanında 4 günlük bir eğitim kampı düzenledik. Her kampımızda eğlenirken öğretmeyi amaçladık ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Son olarak, planladığımız kardeş ilçemiz olan Yalova ili Çınarcık ilçesinde düzenlenen ATA İZCİ KAMPI’na başvuruların yoğun olması ve sınırlı sayıda kontenjanımız olduğu için kura ile belirlenen izci adaylarını izcilik faaliyetlerini yerine getirmek üzere Çınarcık ilçesine gönderdik”dedi.

Bozkurt Belediyesi ve Başkan Birsen Çelik her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaktan büyük keyif aldığını belirtti. Çelik;” Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi;’Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır’sözünü hatırlamak isterim”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.