enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

Alatay’17 Türkiye’nin En İyisi

Alatay’17 Türkiye’nin En İyisi
A+
A-

PAÜ Atay Takımı tarafından yürütülen Alatay Elektromobil Araç Projesi’nin devamı olarak tasarlanan Alatay’17, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda elde ettiği başarıyla ‘Yerli Ürün Teşvik’ dalında birincilik ödülünü aldı.

Ana sponsorluğunu AYDEM Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinden oluşan, 2016 yılında yaptıkları Alatay isimli araçları ile TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada ‘Yerli Ürün Teşvik’ ödülü ile birinci olan PAÜ Atay Takımı, ilk araçta elde ettiği bilgi ve tecrübeyi yeni araç Alatay’17 ile bir üst seviyeye çıkartarak yine aynı dalda birinci olmayı başardı.

Paü ulusal ve uluslararası Üniversite olacak

Alatay proje danışmanlarından PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, 18-20 Ağustos tarihleri arasında 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenen Alatay’16’nın gördüğü yoğun ilginin verdiği memnuniyetin, Kocaeli Körfez Pisti’nde yapılan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Alatay’17 ile kazanılan birincilikle taçlandığını dile getirirken, PAÜ Atay Takımı olarak amaçlarının gelecekte Pamukkale Üniversitesi’ni ürettiği elektrikli araçlarla ulusal ve uluslararası düzeyde anılan bir üniversite haline getirmek olduğunu vurguladı.

Tüm öğrencilere teşekkür

Geleceğin otomotiv teknolojilerinin elektrikli ve otonom araçlar olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu, geçen yıl ve bu yıl kazanılan birinciliklerle Atay Takımı’nın gelecekte bu projede görev alan öğrenciler için aynı zamanda geleceğin otomotiv teknolojilerini uygulamalı öğrenebilecekleri bir eğitim alanı olduğunu dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Köroğlu, projede desteklerini esirgemeyen başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere görev alan tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrikli Araç Laboratuvarı’nda hazırlanan neredeyse tamamı yerli üretim olan Alatay’17; motor, motor sürücüsü, araç kontrol ünitesi, telemetri, gömülü şarj sistemi, batarya yönetim sistemi gibi önemli aksamları başta PAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Otomotiv Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere büyük bir ekip tarafından üretildi.

sdr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.