enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1964
EURO
34,9888
ALTIN
2.497,66
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Açık
28°C

Buldan Belediyesi’nden ‘Sosyal Market’ Projesi

Buldan Belediyesi son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurarak ‘Sosyal Market’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Buldan Belediyesi’nden ‘Sosyal Market’ Projesi
15.01.2019
A+
A-

Buldan Belediyesi, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle sosyal market projesi geliştirdi. Buldanlı vatandaşların marketlerde yaptığı alışverişlerde askıda ekmek projesi gibi yardım amacıyla ihtiyacından fazla yapacağı gıda ürünlerini Buldan Belediyesi’nin geliştirdiği Sosyal Market’ine bağışlayabilecek. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ‘İsraf son bulsun, sofranız bereketli olsun’ sloganı ile hayata geçirecekleri yeni proje ile ilgili olarak, ‘Buldan’ı büyük bir Halil İbrahim sofrası’na dönüştüreceğiz, sebebi şu önümüzde çok ciddi bir kriz ve onun yansımaları neticesinde işsizlik, açlık, dolayısıyla da huzursuzluk, gasp, hırsızlık gibi olayların yoğunlaşacağı bir döneme girecektir. Aç insan çünkü her tür yanlışa düşebilir. Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin. Dolayısıyla bu bağlamda her eve bir sofra bezi vereceğiz. Bu sofra bezinin yazıldığı evlere, bereket gelecek.’ ifadelerini kullandı.

‘OLAN OLMAYANIN EKSİĞİNİ TAMAMLAYACAK’

Geliştirdikleri bu proje ile ilgili bilgiler veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ‘ Olan olmayanın eksiğini tamamlayacak. Aynı askıda ekmek uygulaması gibi, elindeki imkanlar çerçevesinde gittiği markette, bir paket makarnaya ihtiyacı varsa iki paket alacak, o fazladan aldığı bir paketi o kutuya atacak. Çay, şeker, çorbalık, aklınıza gelebilecek her tür gıda. Ayrıca sadece marketler değil, aynı zamanda üreten insanımız var burda. Sonuçta üzümünü satmamış, kendi için ihtiyaç olarak ayırmış ama kendisine on kilo üzüm ihtiyaçsa, 20 kilo üzümü varsa onun 10 kilosunu, 1 kilosunu, 5 kilosunu gönlünden ne koparsa bize sosyal marketimize verecek, sosyal marketteki gönüllü belediye çalışanları onları ihtiyaç sahiplilerine ulaştıracak. Dolayısıyla sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.’ dedi.

PROJEYE İLHAM VERDİ

Kur’an-ı Kerim’de yer alan ‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Allah israf edeni sevmez’ ayetini işaret eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ‘Peygamber efendimizin bir hadisinde ‘Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir’ diye buyuruyor. Bu ayet ve hadisler bizim bu projeyi geliştirmemize ilham verdiler. Hiçbir Buldanlının aç ve açıkta kalmasına izin vermeyeceğiz. Kampanyamızın hedefi de amacı da budur.’ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.