enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Çayın Faydaları

Uyanır uyanmaz yaptığımız ilk işlerden birinin çay suyu koymak olmadığını kim söyleyebilir ki? Kahvaltıda ne olursa olsun yanında ince belli bardakta dumanı tüten çay sevenler için yazılmış bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedik.

Çayın Faydaları
15.10.2018
A+
A-

Uyanır uyanmaz yaptığımız ilk işlerden birinin çay suyu koymak olmadığını kim söyleyebilir ki? Kahvaltıda ne olursa olsun yanında ince belli bardakta dumanı tüten çay sevenler için yazılmış bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedik.

Siyah çay, günümüzde tüm dünyada yaygın olarak kullanan faydalı içeceklerden birdir ve doğru oranda ve şekilde içildiğinde insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır.

 

1)STRESİ ALIR

 Siyah çayda bulunan L- theanine rahatlama ve uzun süreli daha iyi konsantrasyon sağladığı çalışmaların ortak sonuçlarıdır. Gün içerisinde ortalama 2- 3 fincan siyah çay tüketildiğinde stres hormonu olan kortizol seviyesinin düştüğü gözlemlenmiştir.

2)DÜZENLİ SİNDİRİM SİSTEMİ

 Bağışıklık sistemini geliştirmeye ek olarak siyah çayda bulunan tanenler aynı zamanda mide ve bağırsak hastalıkları üzerinde iyileştirici etki sağlar ve sindirim sistemi aktivitesinin azalmasına yardımcı olur.

3)ENERJİ ARTTIRIR

 Yüksek kafein içeriği olan diğer içeceklere göre siyah çayda bulunan düşük kafein oranı kan akışına yardımcı olurken, beyin fonksiyonlarını da güçlendirir. Ayrıca metabolizma ve solunum sistemiyle kalp ve böbrekleri de uyarır.

4)ÇAY MASKELERİYLE GÜZELLEŞİN

Çayla yapılan cilt maskeleri cildin gözeneklerini sıklaştırır, cilde parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. Ayrıca gözenekler açıldığı için siyah nokta oluşmasını önler. Düzenli olarak kullanıldığı takdir de ciltte zamanla oluşan kahverengi lekelerin tonunu açar.

Çay demlenip soğutulduktan sonra, çaya pamuk batırıp bu pamukla gözler pansuman yapıldığı zaman göz altı morlukları, göz ağrıları, mevsimlerle birlikte gelen göz alerjisine çok faydalıdır.

5 Etkili Çay Maskesi Tarifi

Birçoğumuzun içmekten zevk aldığı ve tiryakisi olduğu çay, antioksidan açısından zengin oluşu ve cildi su ihtiyacını uzun süre karşılaması yüzümüz için de oldukça faydalı.

Çay maskeleri cildinizi güneşten korur, gergin tutar, yaşlanmasını engeller, gözeneklerinizi sıkılaştırır ve göz altı morluklarından kurtulmanıza yardımcı olur.

ÇAY VE MUZ

Muzu bir kabın içerisinde iyice ezin ve üzerine demlediğiniz çaydan iki yemek kaşığı ekleyerek macun kıvamında bir maske oluşturun. Maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika kadar bekletin, ardından suyla durulayın. Bu maske yüzünüzü doğal yolla nemlendirmenin ve lekeleri azaltmanın en iyi yollarından bir tanesidir.

ÇAY PİRİNÇ UNU VE LİMON

Üç yemek kaşığı pirinç unu, iki yemek kaşığı demlenmiş çay ve iki üç damla limonu karıştırın. Karışımı yüzünüze hafif bir masajla yedirin, 20 dakika kadar bekleyin, ardından soğuk suyla durulayın. Bu maske göz altında oluşan mor halkaları ve şişkinliği azaltır aynı zamanda cildinizin daha gergin ve genç görünmesini sağlar.

ÇAY VE ÇİKOLATA

Hem çay hem çikolata antioksidan açısından zengindir. Üç dört yemek kaşığı kakao tozuyla iki üç kaşık demlenmiş çayı karıştırın ve yüzünüze sürün, 15-20 dakika kadar yüzünüzde bekletin ardından durulayın. Bu maske, cildinizin genç kalmasını sağlayan en etkili doğal maskelerden biridir.

ÇAY VE MISIR UNU

Üç kaşık mısırununu üç kaşık demlenmiş çay ile karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve yarım saat sonra soğuk suyla durulayın. Maske siyah noktaları azaltarak daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

ÇAY VE KREM

Demlenmiş çayı soğumaya bırakın, daha sonra herhangi bir nemlendirici kremin içine iki tatlı kaşığı çayı ekleyin. Karışımı yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Bu karışım genişlemiş gözenekleri sıkılaştırmanıza yardımcı olur.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.