enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3662
EURO
34,7279
ALTIN
2.400,66
BIST
10.170,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Denizli İçin Koştular!

Renkli görüntülere sahne olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda Binlerce sporcu aynı anda koştu. Maratonda Denizli’yi ise Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı ve Denizli Alzheimer Derneği temsil etti.

Denizli İçin Koştular!
13.11.2018
A+
A-

Maratonda Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı,  Vadofone 40. İstanbul maratonunda “Kızımız Okuyacak” projesi için; Denizli Alzheimer Derneği ise Alzheimer hastalarına destek sağlayabilmek için koştu.

İyilik Peşinde Koş Platformu Adım Adım’ın bir üyesi olan Vakıf, Pazar günü gerçekleştirilen İstanbul Maratonu’nda 105 gönüllü koşucusu ile yer aldı. . Kurumsal Takımlardan TEB CETELEM’in 22 koşucusu ile “Kızımız Okuyacak” projesi için koştuğu maratonda şu ana kadar 1.141. kişi bağış yaptı.

Alzheimer Derneği maratonda  Denizli şubesinden 9, Türkiye genelinden ise 250 koşucusu ile maratona renk kattı. Alzheimer Denizli Şubesi bu sene koşuda ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine yardım götürebilmek ve hasta yakınlarına eğitim desteği verebilmek için koştu. Şu ana kadar ise 40 bağışçıya ulaşıldı.

Sizde Denizli’yi desteklemek isterseniz bu (https://bagis.adimadim.org/ ) linkten bağışlarınızı yapabilir, projelerine katkı sağlayabilirsiniz. Bağışlar 25 Kasım’a kadar devam edecek.

Maratona Denizli’den GİKAD Girişimci Kadınları Destekleme Derneği  Başkanı Ayşe Balkanay, Bedia Turhan, Huriye Çıvgın Denizli Soroptimist Kulüp  Başkanı Jülide Keleş Yarışan, Figen Öz Kurt, Buldan’s Firması’nı temsilen  Mehmet Dönmez, Seren Dönmez, Emine Kerimoğlu Dönmez, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Eroğlu Salman, Denizli Alzheimer Derneği Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, Prof. Dr. Şahin Kapıkıran, Keriman Kökçen, Dr. Danış Aygün, Prof. Dr. Bülent Özdemir, Mukaddes Çakmak, Birnur Noyin, Melis Merve Altunkaynak, Nihan Aydın katıldı.

BULDAN EĞİTİM VE DAYANIŞMA VAKFI NEDİR? FAALİYETLERİ NELERDİR?

Buldan Vakfı, yoksulluğun azaltılması için kadınların güçlendirilmesi gerektiğine inanıyor. Konu ile ilgili araştırmalar da üniversite eğitimi alan kadınların iş gücüne katılımının arttığını ve gelir seviyesinin yükseldiğini gösteriyor. Eğitimli ve gelir seviyesi yükselen kadının çevresine katkısı erkeklerle kıyaslandığında daha fazla olmakta ve bunun sonucunda aile yoksulluğunu azaltıcı etkisi olduğu görülmektedir. Dahası, gelişmekte olan ülkelerde gelecek nesilleri yetiştirme görevini çoğunlukla kadınlar üstlenmektedir. Sadece bu açıdan bile kadın eğitimi, toplumsal kalkınma için önem taşımaktadır.

Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın kuruluş amacı eğitim ve kadına destek. Bu amaç doğrultusunda Vakıf, başarılı kız öğrencilere üniversite eğitimleri için burs sağlamak amacıyla ‘Kızımız Okuyacak’ projesini hazırladı.  ‘Kızımız Okuyacak’ projesinin amacı, üniversite eğitimi almak isteyen ancak maddi imkanları yetersiz genç kızlara destek olmak. Çünkü, kadına yönelik ayrımcılık, daha çocukluk döneminde, toplumsal ve kültürel değer yargıları nedeniyle aile ve toplumun, kız çocuğa erkek çocuktan daha az olanaklar tanımasıyla başlıyor.  Vakıf kadının toplumsal anlamda rol ve statü olarak doğru yerde olmasının, ülkenin gelişimi açısından son derece önemli olduğuna, kadınların yüksek öğrenimine katkıda bulunmanın ülkenin bir bütün olarak kalkınmasında önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyor.  Ülkemizdeki rakamlara bakıldığında ise bu konuda daha alınacak çok yol, aşılacak çok engel olduğu görülüyor.

Vakıf ‘Kızımız Okuyacak’ projesinin yanı sıra sene içerinde bir çok seminer, eğitim ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

ALZHEİMER DERNEĞİ NEDİR? FAALİYETLERİ NELERDİR?

Derneğin çalışmalarında en büyük öncelik, halkımızın Alzheimer hastalığı ve bakımı konusunda bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve bu hastalıktan mustarip kişi ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması konularına verilmektedir. Bu bağlamda Alzheimer Derneği şunları yapıyor:

Alzheimer Hastalığı (bunama) olan hastaların teşhisini, tedavi ve rehabilitasyonu sağlayıcı girişimlerde bulunuyor. Alzheimer Hastalığının bilinirliğini artırmak amacı ile belediyeler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllüleri ile bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyor. Hastaların kısa ve uzun süreli kaliteli vakit geçirmeleri ve bakımları için gündüz bakımevleri, yatılı bakımevleri, ve rehabilitasyon merkezleri oluşturma çabası içerisindedir. Alzheimer Hastalığı konusunda uzman hekimlerin ve gönüllülerin desteğiyle Alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına her türlü sosyal destek ve eğitimler veriyor. Hastalık sürecinde doğru ve kaliteli bakılabilmeleri için doktor, hemşire ve sağlık personellerine eğitim sağlıyor. Hasta yakınlarına, uzman psikologların yönetiminde psikolojik destek ve dayanışma toplantıları düzenliyor Alzheimer hastalığıyla ilgili özel dal merkezleri açıp bu merkezler için alt yapı, tıbbi araç ve gereçler, cihazlar, rehabilitasyon gereçleri ve personel temin ediyor. Ve açılacak olan huzurevi/bakımevlerine kalite danışmanlığı vermektedir.

Denizli Alzheimer Derneği düzenli olarak seminerlere, tiyatro ve resim kurslarına, spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.