enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2888
EURO
34,7932
ALTIN
2.408,87
BIST
10.264,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Denizli’de Kışın Ne Yapılır?

“Denizli’de kışın ne yapılır?” sorusundan çok ne yapılmaz diye mi yazsaydık acaba? Çünkü Denizli’de yaz-kış yapacak o kadar çok şey var ki… O zaman toplanın. Denizli Deda Haber anlatıyor.

Denizli’de Kışın Ne Yapılır?
02.12.2018
A+
A-

Denizli bünyesinde barındırdığı Pamukkale Üniversitesi’yle birlikte hem kültürel hem de ekonomik olarak yıllardır gelişmekte olan bir şehir. Bu gelişme durumunun ne kadar hızlı olduğu tartışılabilir tabi ki. Ama zaten değişimin kapısı içeriden açılır ve her değişim biraz vakit alır.

Aslında üniversite öğrencilerinin yarattığı arz ve talepler doğrultusunda şehirde çok fazla adım atılmış diyebiliriz. Zira devamlı gelen genç kitle her anlamda Denizli’nin dinamizmini arttırmış.

İstanbul- Ankara- İzmir gibi daha büyük şehirlerin koşuşturmacasından gelen kişiler için alışması biraz zor olsa da, gün geçtikçe kendinizi zamanın yavaşlığına, doğallığına bırakıyorsunuz.

Kendinize Denizli’yi tanımak için fırsat verin. Birazdan burada okuyacağınız tavsiyelere kulak verip, sonrasında biraz biraz uygulamaya koyarsanız Denizli size iyi gelecektir.

“Denizli’de Gezilmesi Gereken Yerler” hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Denizli’nin Kültür Sanat haberleri hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Hadi başlayalım mı? Denizli’de Kışın Ne Yapılır?

1)Tiyatrolara Gidilir

Denizli’de kışın ne yapılır? Tabi ki tiyatrolara gidilir. Denizli, tiyatro oyunlarına, oyuncularına ve seyircilerine çok önem veren bir şehir. Hemen hemen önünden geçtiğiniz her billboardda tiyatro afişi görebilirsiniz. Bu tiyatrolar çoğunlukla, Pamukkale Üniversitesi içerisindeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde, yine üniversite içerisindeki Hasan Kasapoğlu Devlet Tiyatrosu’nda, Çınar’daki Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu’nda, Çamlık Açık Hava Tiyatrosu’nda  ve EGS Kongre Kültür Merkezi’nde sergileniyor. Türkiye’nin en ünlü tiyatro oyuncularını da sahnelerinde ağırlayan Denizli, yaz-kış demeden tiyatro sevdalılarını buluşturmaya devam ediyor.

Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin kurmuş olduğu fakülte tiyatroları da oldukça rağbet görüyor. Öyle ki belli Türkiye’nin her yerinden tiyatro gruplarını davet edip sabah akşam bu oyunlara ev sahipliği yapıyorlar. Fırsat buldukça ister amatör ister profesyonel olsun bu tiyatroları kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

2)Konserlere Gidilir

Denizli’de kışın ne yapılır? Tabi ki konserlere gidilir. Yaz aylarında, Türkiye’nin en başarılı sanatçılarını Çamlık Açık Hava Tiyatrosu başta olmak üzere bünyesinde ağırlayan Denizli, kış ayları gelince konser sezonuna ara veriyor sanmayın. Denizli’nin eğlence hayatı sanılanın aksine yaz-kış devam eder. Başta Çamlık’taki ROUTE, RAINBOW, BARON, DOWN TOWN başta olmak üzere bir çok eğlence mekanı ister ünlü ister amatör olsun bir çok konsere ev sahipliği yapar.

3)Doğa Yürüyüşleri Yapılır

Haftanın yorgunluğunu atmak isteyenler, huzuru doğada arayanlar da unutulmadı tabi ki. Bir çantaya günlük öğününüzü doldurup, yağmurluklarınızı da giydikten sonra  yanınıza da sevdiklerinizi alıp yürüyebileceğiniz sessiz sakin kanyonlar var mesela. Yağmur yağıyor diye eve kapatmayın kendinizi. Kilometreler süren bu kanyonlar size derdinizi tasanızı unutturup huzurun kendisini sunacak. Taktığınız kulaklık ve ince ince yağan yağmurun da size eşlik ettiğini düşünecek olursanız  bomba gibi bir enerjiyle yeni haftaya başlamamak için hiçbir sebebiniz yok.. Tabi bunları tek sefer yapıp bırakmak değil de arada bir belki de rutin haline getirip “kafa dinleme seansı” olarak görürseniz, sizden mutlu bir insan olamaz.

 4)Doğal Güzellikler Keşfedilir

Denizli’nin doğal güzelliklerini saymakla bitiremeyeceğimizi her yazımızda üstüne basa basa söylüyoruz. Ama tekrar söylemek gerekecek: Gezmekle bitip tükenmeyecek kadar doğal güzelliği var Denizli’nin. Pamukkale’yi duymayan kalmamıştır herhalde artık. Pamukkale’yi kışın da gezmeyi deneyin eğer öncesinde gitmediyseniz. Zaten hiç gitmeyenler için “hemen gidin” demekten başka bir şey gelmez elimizden.

“Pamukkale Travertenleri” hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

“Pamukkale Travertenlerine Nasıl Gidilir” yazısı için buraya tıklayınız.

“Kaklık Mağarası” hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Pamukkale’nin her daim sıcacık olan suyuna ayaklarınızı sokup şöyle bir dağlara tepelere baktığınızı hayal edin. Ne kadar huzur verdi değil mi? Bir hafta sonunuzu bu şekilde değerlendirmek sizi yeniden doğmuş gibi yapacaktır.

Mağaralarından da bahsetmemek olmaz. En meşhurlarından olan Kaklık ve Keloğlan Mağarası’nı henüz gezmediyseniz alın size fırsat. İlginç görünümleriyle gözlerinizi kocaman açacak olan mağara manzaraları, aynı zamanda sağlığınıza da iyi geliyor. Bir hafta sonu mağaraları gezerek kendinizi ödüllendirmelisiniz.

5)Denizli Kayak Merkezi’nde Kara Doyulur

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer mahallesinde bulunan Denizli Kayak Merkezi sayesinde bütün bir kış sezonu kar manzarasına doymak mümkün.  Ege’nin en büyük kayak merkezi olma ünvanına sahip bu kayak merkezinin İçindeki  pek çok olanak sayesinde aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yine çok keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Denizli’de Kışın Şu Da Yapılır… diyorsanız yorumlarınızı bekliyoruz⇓ 🙂

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.