enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2582
EURO
37,6272
ALTIN
2.911,34
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
30°C
Denizli
30°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
32°C

Kaklık Mağarası: ‘Yeraltındaki Pamukkale’

Denizli’nin, Yeraltındaki Pamukkalesi olma özelliği taşıyan Kaklık Mağarası, görenleri hayrete düşürüyor. Honaz ilçesinde bulunan mağara yılda 50 bin kişilik yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Kaklık Mağarası: ‘Yeraltındaki Pamukkale’
10.11.2018
A+
A-

2002 yılında turizme açılan Kaklık Mağarası hizmete açıldığı günden bu yana binlerce yerli e yabancı turisti ağırlıyor. Eğer sizde hafta sonunuzda hem şifa bulmak hem de güzel bir gezintiye çıkmak istiyorsanız rotanızı Honaz ilçesinde bulunan Kaklık Mağarası’na çevirebilirsiniz. Bu içeriğimizde “Kaklık Mağarası nerede? Nasıl gidilir? Denizli Honaz arası kaç km? Kaklık Mağarası faydaları neler? Giriş Ücreti (2020) ve nasıl oluştu? Gibi en çok merak edilen soruların yanıtını bulacaksınız.

Kaklık Mağarası Tarihi

İçerisinde bol su ve şifa barındıran Kaklık Mağarası yer altındaki Pamukkale olarak da isimlendiriliyor. Pamukkale Travertenleri ile benzer yapılar barındıran mağara içinde bol bol termal su da barındırıyor. Tıpkı Pamukkale Travertenleri’nde yer alan Antik Havuz’da da olduğu gibi suyun içeriğinde yararlı mineraller bulunuyor.

Kaklık Mağarası Nasıl Oluştu?

Çöküntü obruğu konumlu aktif bir mağara olan Kaklık, düden-kaynak oluşumludur. Mağaranın çevresinde mesozoik kireçtaşları, Eosen marn, kil, kumtaşı ve konglomeralar, miyosen-pilyosen yaşlı kil, kum, Marn ve kalkerler ile oluşan kuveternere ait traverten ve alüvyonlardan meydana gelmiştir. Kısaca mağaranın oluşumunda bulunduğu bölgedeki derenin çökmesi ile birlikte toprağında bulunan mineraller oluşumunda etkili olmuştur. . Obruk özelliği gösteren mağarada traverten kitlesi vardır ve yakınında bulunan hamam pınar sularının mağaraya akması sonucu oluşumu gerçekleşmiştir.

Mağaranın daire şeklinde açık ve geniş tavanının doğrudan güneş ışığını içeri almasıyla birlikte sürekli su damlayan duvarları nedeniyle sık yosun ve küçük çaplı sarmaşıklar yetişmiştir. Buraya aydınlık bir havadaki ziyaretinizde bu sarmaşık ve yosunların oluşturduğu yeşil renk tonlarını görebilirsiniz.

Sosyal Alanları

2002 yılında turizme açılan Kaklık Mağarası’nın çevre düzenlemesi çok etkin yapılmış. Öyle ki yakınında bir adet yüzme havuzu, bir küçük amfi tiyatro, seyir alanları ve  kafeterya bulunmaktadır. Gezdikten sonra da dinlenip bu eşsiz güzellik hakkında konuşabilmeniz için çok güzel sosyal bir alan da inşa edilmiş.

Pamukkale Travertenleri ile özellik ve görünüm olarak benzerlik gösteren mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmaktadır. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu olan bu suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Kaklık Mağarası hangi hastalıklara iyi geliyor?

Termal suların getirdiği şifa herkesin malumudur. Denizli’de termal su ve mineralli toprak bakımından oldukça zengin bir bölge desek yanlış olmaz. Birçok doğal zenginliğinin de oluşumuna neden olan termal su insanların cilt, akciğer ve diğer birçok hastalığı iyileştirici de etkisi var. Bu doğal zenginliklerden biri de Kaklık mağarasında bulunuyor.

Kaklık Mağarası’na Nasıl Gidilir? Ulaşım

Mağarası Denizli Ankara karayolunda Denizli il merkezine 30 km. mesafede Honaz ilçesi Kaklık Mahallesindedir. Bu bölgeye turistik turlar da düzenlenmektedir. Turlar vasıtasıyla da gelip bu eşsiz güzellikteki mağarayı gezebilirsiniz.

Honaz İlçesi Kaklık Mahallesine gelinir. Bu mahalleden kuzey yönde ayrılan yol 3 km. takip edilerek ulaşım mümkündür. Denizli il merkezinden Kaklık Mahallesine düzenli olarak minibüs ulaşımı vardır.

Denizli Çardak Havalimanı’ndan Denizli’ye giderken uzaklığı yaklaşık 30 km’dir.

Kaklık Mağarası Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Kaklık Mağarası, haftanın her günü 08:00-20:00 saatleri arasında ziyarette açıktır. Giriş ücreti ise 3 TL’dir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.