enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5723
EURO
34,9777
ALTIN
2.460,03
BIST
9.887,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Pamukkale Üniversitesi’nde Okumak İçin 11 Neden

Ege’nin sayılı üniversitelerinden biri olan Pamukkale Üniversitesi bu yıl da pek çok öğrenciye kapısını açıyor. Pamukkale Üniversitesi’nde okumak ve Denizli’de yaşamak için nedenleri sizler için derledik.

İşte “Pamukkale Üniversitesi’nde okumak için 11 neden”

Pamukkale Üniversitesi’nde Okumak İçin 11 Neden
04.09.2018
A+
A-

1- Denizi Yok Belki Ama Dağının Heybeti Yeter…

Pamukkale Üniversitesi’nin o heybetli dağını belki bazılarınız duymuştur. Duymayanlar ise her güne Karcı Dağı’nın enfes görüntüsüyle başlayacaktır. Kartpostal gibi görünen bu manzara insana şiir bile yazdırır…

2- Tam Bir Öğrenci Şehri

Özellikle kampüs civarında oturuyorsan komşularının çoğu öğrenci olacaktır. Son verilere göre Pamukkale Üniversitesi’nde 56.646 aktif öğrenci var. E bu yoğunlukta genç kitleye sahip bir şehirde yaşam nasıl hareketli olur, bir de sen düşün ?

3- Öğrenci Topluluklarının Arasında Kaybol, Kendini Bul

Az önce öğrencilerin ne kadar fazla olduğundan bahsettik. Peki bu kadar öğrenci bu şehirde ne yapıyor? diye sorabilirsiniz. Neler yapmıyor ki… Fotoğrafçılıktan dağcılık’a, sosyal yardımlaşmadan sanayi sektörüne kadar pek çok alanda kurulan topluluklar tamamen öğrenciler tarafından yönetiliyor. Eğer PAÜ öğrencisiyseniz ve aktif kalmak istiyorsanız topluluklar ile güzel arkadaşlıklar kurarak zaman geçirebilirsiniz.

4- Tüm Ege İllerine Yakın

Güzeller güzeli memleketimizin her karış toprağı güzel elbet. Fakat Ege bir başka güzel ?

Denizli, Ege illerinin ve tatil beldelerinin yakınlığıyla aslında çok ulaşılabilir bir konumda. Bu şehirde yaşıyorsan, hele bir de okuyorsan gitmediğin ege ili kalmamalı…

5- Spor Yapanlar/ Yapmayanlar Müjde – Türkiye’nin En büyük Spor Tesisleri PAÜ’de ?‍♀️

Üniversite dediğin kişiye her alanla fayda sağlamalıdır. Spor yapanların işini kolaylaştıracak, yapmayanları ise spora teşvik edecek tesislerin var olması elbette üniversite için önemli etkenlerden biridir. Siz de PAÜ’de sağlıklı ve dolu dolu bir öğrencilik hayatı geçirmek istiyorsanız tam yerine geldiniz demektir…

6- Dünyanın Dört Bir Yanından Arkadaş Edin

PAÜ’dekiler bilir, kampüs çok renkli ve çok dilli bir yerdir. Dünyanın dört bir yanından PAÜ’ye gelen öğrenciler sizinle aynı sınıfları, aynı kantinleri paylaşıyor. Onlarla arkadaşlık kurarak hem farklı kültürleri tanıyıp hem de dilinizi geliştirebilirsiniz. Elbette bu sizin elinizde ?

7- Şehir’de Hayat Var

Öğrencilerin özellikle dikkat ettiği şeylerden biri de üniversite okuyacağı şehirde sosyal ortamın nasıl olduğudur. Bu alanda Denizli de öğrenciler için pek çok kafeler, oyun salonları, eğlence mekanları mevcut. Canınız sıkıldığında ya da vakit geçirmek istediğinizde kampüs çevresinde yoğunlukta olan bu yerlerde bazen oturacak yer bulmak bile zor olabiliyor, bizden demesi ?

8- Kişisel Gelişime Önem Verenler ?‍♀️

Üniversite dediğimiz yer aslında insanın kendini keşfetmesi, pek çok alanda öğrenmenin gerçekleştiği yerdir. Bunun içinde kişinin kendisini geliştirmeyi gerçekten istemesi gerekir. Denizli ise sanat okulları, kursları ve özel
ilgi alanlarınız hakkında eğitim veren kurumları ile öğrencilere büyük hizmetler veriyor. Topluluklar da bu gibi kişisel gelişim alanlarına önem veriyor ve alanında uzman kişileri üniversite de ağırlayarak öğrencilerinin gelişmesine yardımcı oluyor. Bi araştırın deriz ??

Denizli’de Sanat Atölyeleri’ne Buradan Ulaşabilirsiniz…

9- Yazı Yaz, Kışı Kış Gibi Dibine Kadar Yaşatan Şehir

Ege bölgesinde olmasıyla birlikte, yazın hava kavurucu sıcaklarıyla insanı bunaltabiliyor. Kışın ise kampüs tarafına bazı yıllar kar yağabiliyor. Eğer kar kampüse kadar gelmezse siz kara gidebilirsiniz ?

Kampüse çok yakın olan teleferiğe giderek karın tadını çıkarabilirsin. Bozdağ’da ki kayak merkezi de karın değerini bilenler için güzel fırsat sunuyor. Gezmesini bilene tabii ?

10- Konser Desen Var, Tiyatro Desen Bol

Sanatsal ve kültürel anlamda da dolu dolu vakit geçirmek isteyenlere güzel haber ?‍♀️

PAÜ’de dönem içerisinde gösterime giren tiyatroların haddi hesabı yok. Fiyatlarını sorarsan direkt söyleyelim, çoğu ücretsiz ? Ücretli olanlar ise çok ucuz fiyatlarla izleyenlerine sunuluyor.

PAÜ Bahar Şenlikleri kapsamında yapılan konserlerin yanı sıra topluluklar da çeşitli sanatçıları kampüse getirerek öğrencilerin eğlenmesini sağlıyor.

11- Unuttuk Sandınız Belki Ama Unutmadık ? Pamukkale Travertenleri ve Daha Pek Çok Gezilecek Yeri İle Denizli

Denizli’nin incisi Pamukkale’yi asla es geçemeyiz. Dünya çapında ziyaretçilere kapısını açan bu tarihi yapının bulunduğu şehirde okumak elbette harika bir deneyim. Pamukkale’nin yanı sıra Hierapolis, Laodikya, Güney Şelalesi, Işıklı Gölü, Keloğlan Mağarası vs. yerleri de gezilmesi görülmesi gereken yerlerin başlıcalarındandır.

Kısacası bu şehirde öğrenciyseniz yapılacak daha çok şey var demektir.

Denizli’de Gezilecek Yerler Hakkındaki Yazımız İçin Tıklayın…

Denizli’nin Bilinmeyen Antik Kentleri Hakkındaki Yazımız İçin Tıklayın…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.