enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5638
EURO
34,9584
ALTIN
2.445,56
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Resim Sergisi ve İmza Günü Birarada

Resim Sergisi ve İmza Günü Birarada
07.10.2017
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu çok farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Siyasetçi ve İnşaat Mühendisi Özgür Savaş Bayar’ın kaleme aldığı ”İNSANSIZ” kitabının tanıtımı ve imza günü ile eşi Ressam Gülay Aydın Bayar’ın ilk kişisel resim sergisi bugün Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yapıldı. Genç sanatçıların performans gösterileri eşliğinde yapılan etkinliğe, CHP İl Başkanı Teoman Sancar,  Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikle, kitaplarını imzalayan Özgür Savaş Bayar ”İnsansız benim ilk kitabım. 2003 yılından bu yana inşaat mühendisliği yapıyorum. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmeleri sonlandırmak, iyiye ve güzele katkı koymak adına neler yapabilirim diye düşünürken daha önce yazdığım denemeler ve köşe yazılarını bir adım öteye taşımaya karar verdim. Sonuç olarak ortaya çıkan İNSANSIZ isimli kitabın ana teması yapay zeka. Gelecekte yapay zeka hayatı ve hayatın akışını nasıl etkileyecek bunu sorgulayan ve okurun sorgulaması için yazılmış bir kitap” dedi.

 

Gelecekte dünyanın nasıl bir hal alacağını bilim kurgunun yanı sıra aşk, macera ve gizem dolu bir dille İnsansız isimli kitapta anlatan Özgür Savaş Bayar, ”İnsanları okumaya yönlendirmeyi hedefleyen bir kurgu ile yazmaya çalıştım. Ansiklopedik bilgi şeklinde yazmaktansa, okurun içinde sürükleneceği bir şekilde yazmayı tercih ettim. Umarım okurlar beğenir.”dedi. Uzun yıllara dayanan bir birikimi bir yaz boyunca eve kapanarak kitaba dönüştürdüğünü belirten Bayar ”Kitabımın kapağı eşime ait. Eşimin ilk bireysel sergisi ile benim ilk kitabım aynı anda sanatseverler il buluştu. Aynı zamanda tiyatral bir gösteri de davetlerimiz ile buluşuyor. Sanatı, bilimle harmanladık.” dedi.

İlk kişisel sergisini açmanın gururunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Gülay Aydın Bayar ise ”Süleyman Demirel Güzel Fakültesi mezunuyum. Okul yıllarımdan bu yana resim sanatı ile ilgileniyorum.Karma sergilerim oldu ancak bu ilk kişisel sergim. Eşimin ilk kitabı ile aynı gün açılmış olmasını istedik. İlk resim sergimde biraz kendi bakış açımı yansıtmak istedim. Bu nedenle sergime bir isim vermedim. Herkes resimlerime baktığında görmek istediğini görsün. Düşünsel özgürlüklerini yaşasınlar.Benimle düşüncelerini paylaşmaları çok önemli. Ancak bunun ötesinde yönlendirmede bulunmak istemiyorum. ” dedi.

Etkinliğe katılanlar gerek kitabı, gerekse resimleri çok beğendiklerini belirtirken, düşünsel özgürlüğün ön planda olduğu sergi 12 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.