enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5762
EURO
34,9963
ALTIN
2.463,44
BIST
9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni sokağa çıkma yasağı açıklaması!
13.04.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ile yapılan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

*Ülkemiz bu süreçte uluslararası alanda da takdir edilen olumlu bir ayrışma içerisindedir.

*Vatandaşlarımızın bireysel sağlık ve temizlik malzemesi tedariğinde de sıkıntı yaşamıyoruz. 83 milyonluk ülkede böylesine büyük hizmetleri yürütmek kolay değildir. 

*Türkiye corona virüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. 

*240 bin yatağa sahibiz, yoğun bakım yatak sayısı da 40 bini buluyor. 

*Yeşilköy ve Sancaktepe’de iki hastane kurulacağını ifade etmiştim, bunların çalışmaları başladı. Başakşehir Şehir Hastanemizin ilk kısmını 20 Nisan’da, ikinci kısmını 15 Mayıs’ta hizmete açıyoruz.

*Günlük ve toplam test sayısında dünya sıralamasında en baştaki grupta yer alıyoruz. 

*Test/vaka oranımız aşağı yönde. Ölüm oranının düşüklüğü bakımından da ilk sıradayız. Taburcu olan hasta sayımız beş bine yaklaştı. 

*Nitekim Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ülkemizi örnek gösteriyor. Sadece kendi vatandaşlarımızı korumakla kalmıyor destek taleplerine de imkanımız el verdikçe cevap veriyoruz.
 
*34 ülkeye madde ulaştırdık. Karşımızdaki tehlike dinamik bir süreç yönetimini gerekiyor. 

*Haftasonu için alınan 31 ildeki sokağa çıkma yasağı da bu tedbirlerden biridir.

*Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın bir daha tekrar etmemesi için gereken tedbirleri alacağız.

*Cumhur İttifakı’nın tarafı olan Sayın Bahçeli’ye bir kez daha teşekkür ediyorum.

SOYLU HAKKINDA ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası ile ilgili de konuştu. Erdoğan, ‘İçişleri Bakanımızın hassasiyetini takdirle karşıladım ancak istifasını kabul etmeyerek görevine devam etmesini istedim. 
Terörle mücadele, tabii afetler sonrası yürütülen çalışmalar ve son olarak koronavirüs salgınında kamu güvenliğini sağlamadaki başarılarına yakinen şahit olduğumuz Bakanımız, görevine devam ediyor.’ ifadelerini kullandı.

YENİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELİYOR!

Cumhurbaşkabnı Erdoğan, haftasonu yeniden sokağa çıkma yasağı gelecek mi sorularını da yanıtladı. Erdoğan, ‘Salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık.
Bu hafta sonu 17 Nisan saat 23.59’dan pazartesi gününe kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.’ dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.