enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4661
EURO
34,7174
ALTIN
2.436,60
BIST
9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Korona Belirtileri Nedir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Korona Belirtileri Nedir? Nelere Dikkat Etmeliyiz?
14.04.2020
A+
A-

Koronavirüs son durum haberleri her geçen gün canımızı yakmaya, korkumuzu beslemeye devam ediyor. Ancak bu durumun bizi panikletmesine izin vermememiz gerekiyor. Şayet panik oranı ne kadar artarsa durum o kadar karmaşık bir hal alabilir ve bu ruh sağlığımızı da büyük oranda etkileyebilir. Koronadan korunmak için yapılması gerekenler nelerdir? Koronavirüs korunma yolları, nelere dikkat edilmelidir? Sizler için derledik.

Korona virüs (Kovid-19) Belirtileri

Her yerde Koronavirüs belirtilerini muhtemelen görmüş, duymuş okumuşsunuzdur. Ancak yeniden hatırlatmakta fayda var. Biliyorsunuz bahar geliyor ve bu dönemde mevsimsel grip ya da normal bir nezle olma ihtimalimizde hayli yüksek. Koronavirüs belirtilerine bakıldığında da nezle ve grip gibi basit hastalıklarımızla benzerlik gösterebilir. Bu yüzden belirtileri yeniden hatırlatmakta fayda var.

En yaygın belirtiler

Koronavirüs belirtileri arasında en yaygın belirtiler; kuru öksürük ateş, nefes almakta zorlanma ve en önemlisi de bu belirtilerin dış temasınızdan 2 ile 14 gün sonra semptomların ortaya çıkmış olması.

Bunlar en belirgin belirtiler ancak asıl gri ve nezle ya da bahar alerjisi gibi hastalıklarla karıştırılan kısmı daha az yaygın görünen belirtileri. Bunlar; boğaz ağrısı, kas ağrıları, sindirim sistemi ile alakalı belirtiler (ishal dahil), geçici tat ve koku kaybı, burun akıntısı.

Bu belirtiler içinde en dikkat edilmesi ve karıştırılmaması gereken belirti kas ağrıları ve tat – koku kaybı. Çünkü hepimizin evde olduğu bu zaman diliminde günlük rutin hareketlerimiz azaldığı için kas ağrıları yaşamanız oldukça doğal. Burada yine dikkat edilmesi gereken dış temasın ardından belirli bir gün sonrası ortaya çıkmış olması. Diğer belirti tat-koku kaybı ise bazı doktorlar tarafından koronavirüs ilk belirtisi olarak düşünülüyor.

Koronavirüs Korunma Yolları

Her şeyden önce durumu ciddiye almak ve dikkatli olmak gerekiyor.

Koronavirüs salgınında en önemli şeylerden biri durumu ciddiye almak. “Bana bir şey olmaz.”, “Biz eski toprağız”, “Alt tarafı virüs, ne olacak?” gibi düşünceleri bir kenara bırakıp nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmek gerekiyor. Bir diğer önemli olansa bunlara elimizden geldiğince uymak..

Diğer dikkat edilmesi gerekenler;

  • Ellerimizi Sık Sık Yıkamak.. (aşırıya kaçmadan)
  • Öksürürken elinizle ya da dirsek içinizle yüzü kapatmak
  • Ağız, göz ve buruna dokunmamak.
  • Mümkün olduğunca dışarı çıkmamak ve evde kalmak.
  • Dışarı çıkmanız gerektiği durumlarda insanlarla aranıza en az 2 metre mesafe koymak.
  • Yaşam alanı olan evi temiz tutmak
  • Dışarıdan eve getirdiğiniz tüm eşya ve yiyecekleri eve getirildiğinde temizlemek.

Koronavirüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.