enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
33°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Süleyman Soylu açıkladı.. Sokağa çıkma yasağı neden 2 saat kala açıklandı?

Süleyman Soylu açıkladı.. Sokağa çıkma yasağı neden 2 saat kala açıklandı?
11.04.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nın duyurduğu habere göre bu gece saat 24.00’dan Pazar gecesi 24.00’a kadar 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkışlar herkes için yasaklandı. Bu karardan haberdar olan vatandaşlar dün gece yasak öncesi dışarıya akın ederek ihtiyaçlarını giderebilmek için fırınlara, marketlere, ATM’lere ve benzinliklere koştu.

Dün gece vatandaşları sokağa döken ve açıklama saati tartışmalara neden olan sokağa çıkma yasağı kararıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuştu.

Soylu sokağa çıkma yasağının, neden iki saat önce açıklandığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi;

KARAR ALINAN ÜLKELERİ HATIRLARTTI

Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz? Tecrübe önümüzde, erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın.

250 BİN İNSAN HAREKETİ

Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?”Bunu tespit edebiliyoruz, 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu.

BİLİM KURULU’NDA NELER KONUŞULDU?

Hemen belirteyim ki, geçmiş tüm kararlar gibi bu karar da Bilim Kurulu’nda uzun tartışmalardan sonra alınmış.Hatta yasağın gününün sadece hafta sonu ile sınırlı kalmasından tutun da 4 gün serbest 3 gün yasak veya tersine kadar birçok öneri gelmiş.Ancak havanın ısınması da göz önünde tutularak en azından bu hafta sonu insanların evlerinde kalmasının sağlanması yönünde bir adım atılmış. [colorContent color=”Red” text=”#GüneSözümüz
“Başarısızlık, daha zekice bir başlangıç için fırsattır.” Henry FORD“]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.