enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Kurban Bayramı’nda Denizli’de Neler Yapabilirsiniz?

Kurban Bayramı’nda Denizli’de Neler Yapabilirsiniz?
28.07.2020
A+
A-

Bu yıl Kurban Bayramı’nda tatil planı yapanlardansanız ama bir yerlere gitmeye de çekiniyorsanız bu haberimiz sizin için. Siz değerli okuyucularımızı bu Kurban Bayramı’nda Denizli’yi keşfetmeye çağırıyoruz. İşte Kurban Bayramı’nda Denizli’de gezip doğanın tadını çıkaracağınız tatil rotaları…

Kurban Bayramı’nda Denizli’de Gezilecek Yerler

Gümüş Su (Homa) Şelalesi – Çivril

Bu Kurban Bayramı’nda Denizli’de bulunan şelalelere gelerek eşiniz ve dostlarınızla gelip hem olağanüstü bir gezinti yapabilir hem de piknik alanında doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. O şelalelerden biri de Çivril Gümüş Su Şelalesi… Yaklaşık 30 metreden dökülen sular çok soğuk ve tatlı olan bu şelale Çivril’e yalnızca 30 km mesafede bulunuyor.

Ayrıca Gümüş Su Şelalesi’ne suyun çok temiz ve berrak olduğu için bu isim verilmiştir.

Kefe Yaylası – Yatağan

Anadolu’ya gelen ilk Oğuz boylarının yerleşim yerlerinden biri olan Kefe Yaylası bu Kurban’da güzel bir piknik ve aile gezisi için kaçırılmaz bir fırsat. Belediye desteği ile yenilenen Kefe Yaylası’nı siz de keşfetmeye var mısınız?

Kale – İnceğiz Kanyonu

Aksu Barajı üzerinde bulunan kanyon, tamamen doğal yollardan oluşmuş olup, yöre halkı tarafından ‘Arapapıştı’ kanyonu ismiyle de bilinir. Bu bayramda sizde İnceğiz Kanyonu’na gelerek kano ve tekneyle gezebilir, enfes lezzetteki incir ve zeytinini de tadabilirsiniz…

Doğal güzelliğiyle yakın illerdeki çok sayıda doğa severi kendisine çeken kanyon, geçmişte bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını gösteren izleriyle de meraklılarını cezbediyor.

Bağbaşı Yaylası | Denizli Teleferik – Pamukkale

Denizli’de gezebileceğiniz ve en çok aktivite yapabileceğiniz yaylası Bağbaşı yaylası desek yalan olmaz sanırım.

Belediye’nin teleferik projesi kapsamında yenilenen ve ulaşımı kolay hale getirilen Bağbaşı Yaylası bu sıcak Denizli günlerinde kaçılabilecek en iyi rotalardan biri. Henüz gitmediyseniz ya da şöyle serin bol yeşillikli bir yerde yemek yiyelim diyenlerdenseniz Bağbaşı Yaylası sizleri bekliyor.

Işıklı Gölü – Çivril

Görenleri büyüleyen ve Çivril Ovası’nda bulunan Işıklı Göl kuşlarının yumurtlama, kuluçka ve göç zamanları için ideal bir alandır ve bu sebeple Işıklı Göl’e gittiğinizde birçok türde kuş görmeniz mümkün.

Karabatak, Alaca Balıkçıl, Deniz Kartalı, Sakallı Akbaba, Batak Çulluğu gibi ve daha birçok kuşun yuvası olan göl bu sebeple Denizli Milli Park Mühendisliği tarafından ”Su Kuşları Koruma Alanı” ilan edilen Işıklı Göl yakın zamanda Dünyayı Geziyorum Programını da ağırlamış ve oldukça sevilmişti.

Ayrıca burada su içmek için gelen yaban domuzları ve geyiklerini de görebilirsiniz.

Acıpayam – Benlik (Oluk) Kanyonu

Benlik (Oluk ) Kanyonu masmavi suları ve tarihi değirmenleri ile bu bayramda Denizli’de gezilecek kanyonlardan biri. Acıpayam’a bağlı Benlik Mahallesi’nde yer alan Benlik Kanyonu, yıllardır gizli kalarak eşsiz güzelliğini korumayı başarmış bir güzellik.

Acıpayam’a 40 kilometre mesafedeki mahallede, tarihi değirmenlerin da bulunduğu kanyon, yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip dev kayalıkların arasından akan tertemiz suyu ile de dikkat çekiyor. Kimi bölgelerde birikintiler oluşturan su, masmavi görünümüyle eşsiz bir güzellik sunuyor. Denizli’de çok bilinmeyen kanyonlarından biri olan Acıpayam Kanyonu’nu kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Saklı Göl – Kaklık Mahallesi

Denizli’nin en güzel göllerinden biri Saklı Göl halk arasında Yukarı Dağdere Gölü olarak da bilinir. Bu bayramda gezebileceğiniz en serin ve en yeşil rotalardan biri de Saklı Göl olabilir. Burada çam ağaçlarının arasında kalmış mükemmel bir manzarayla doğaya doyabilirsiniz.

Saklı Göle geldiğinizde dilerseniz çevresinde piknik yapabilir ve dağ yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. İçerisinde birçok tatlı su balıklarının yaşadığı göl ise baktıkça huzur bulmanıza sebep olacak.

Topuklu Yaylası – Beyağaç

Bu bayramda Denizli’de gezebileceğiniz ve en çok aktivite yapabileceğiniz bir diğer yayla da Beyağaç Topuklu Yaylası’dır. Restorant, fırın, tandır kuyusu ve alabalık havuzları bulunan Beyağaç Yaylası, ilçe merkezine yalnızca 2 km mesafededir ve heybetli ağaçları ile havası serin, kaliteli içme suyuna da sahiptir.

Bu bayramda bir değişiklik yaparak yaylanın batı tepelerinde günbatımını izleyebilir, çim futbol ve voleybol sahalarında eğlenerek günübirlik piknik ve çadırlı kamp yapabilirsiniz.

Göz Atabileceğiniz diğer Denizli Rotaları:

Denizli’nin Tarihi Hakkında

Denizli’deki Şelaleler | Gezilecek Yerler

Denizli’nin Gölleri | Nerede Hangi Göller Var?

Denizli Yaylaları | Denizli Gezilecek Yerler

Denizli’nin Kanyonları | Gezilecek Yerler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.